waarde vakantiewoning

20 TE KOOP VAKANTIEWONING

  1. ALGEMEEN

Te koop vakantiewoning. De koop van een vakantiewoning in Duitsland start met een zoektocht op internet. . Deze website geeft u de tips en adviezen die u wilt hebben voordat u tot aankoop overgaat. Om te beginnen, wat staat er vandaag te koop? Kijk hieronder, of nog beter email even voor de laatste gegevens.

Nieuw: 20 september 2020 heksenhuis

Vraagprijs 47.00 exclusief.

Er staat een interessant heksenhuis te koop. 6 Personen; vraagprijs 47.000, exclusief makelaarskosten. Interesse? Neem contact op met Han. De woning is leeg, en de keuken is verwijderd, dus interessant als u zelf een nieuwe keuken kan inbouwen.

De vraagprijs lijkt op dit moment normaal, maar er moet dus wel gerenoveerd worden. Als u contact opneemt met de Duitse makelaar gaat u 5,9 procent courtage erbij betalen.

https://www.facebook.com/ferienhausfrankenau.nl

Nieuw juli 2020: zeer groot pand: 199.000 Euro in Frankenau.

te koop vakantiewoningen

Te koop voormalige bakkerij en lunchroom; een pand met 10 (tien !!!!!) kamers, werkruimten, café, en garage. voor Pension of winkel of als woonhuis. Er kunnen ook drie woningen/appartementen gemaakt worden. grondstuk: 700m2.

Werkruimte als woonhuis 100 m2. 50.000,-

En nog te koop de werkruimte met een garage: 100 m2, voor een appartement/woning, 100 m2.

Heden Te KOOP/Zu Verkaufen op het Feriendorf Frankenau:

2 x Hexenhuis te koop

Het Zweifamilienhaus is zojuist verkocht.

diverse bouwkavels

Voor bouwkavels klikt u hieronder.

https://www.ferienhausfrankenau.nl/bouwkavels-restaurant/
https://www.ferienhausfrankenau.nl/vakantiewoning-kopen-duitsland/

Eigendomsoverdracht

De eigendomsoverdracht van vakantiewoningen gaat in Duitsland anders als in Nederland. Gebruik is dat de koper alle kosten draagt, kosten koper, inclusief de makelaarskosten van 3 tot 6 % van de koopsom.

Voordat u een Duitse makelaar informatie vraagt en dus inschakelt voor de koop van uw vakantiewoning. Omdat een Duitse makelaar anders werkt als de Nederlandse makelaar. Wij proberen u te behoeden voor de valkuilen waar veel Nederlandse kopers inlopen.

Bemiddelingskosten

Als u informatie vraagt aan een Duitse makelaar huurt u direct deze makelaar in als aankoopmakelaar. Dan bent u bij aankoop als koper ook courtage, de bemiddelingskosten, verschuldigd, meestal 5,9 procent. van de koopsom.

Een Duitse makelaar zal u altijd eerst vragen uw naam en adres op te geven en u te legitimeren, zodat de nota naar uw adres zal worden gezonden. En de makelaar kan bewijzen dat u hem vragen hebt gesteld, want hij kreeg immers uw gegevens.

Procedure Eigendomsoverdracht

Te koop vakantiewoning

Er zijn vijf typen woningen in het Feriendorf Frankenau.

1e. de romantische heksenhuisjes uit de jaren 80;

2e. de moderne appartementen, twee appartementen per Zweifamilienhaus uit 1992;

3e. de geschakelde bungalows, gelijkvloers;

4e. enkele afwijkende woningen op basis van eigenbouw.

4e. enkele nieuwbouwvakantiewoningen op vrije bouwkavels;

5e. Er zijn bouwkavels te koop.

Te koop vakantiewoning op Ferienpark Frankenau?

Welke nummers van vakantiewoningen staan er op het Ferienpark Frankenau te koop? Zie hieronder, of mail ons voor de actuele stand van zaken.

Op 1 januari 2020 staan de volgende woningen te koop. Zie hieronder voor de actuele aanvullingen.


een voorbeeld van een zweifamilienhaus met twee appartementen

IMMOBILIEN FRANKENAU, te koop vakantiewoning

Vakantiewoningen te koop

Te koop op het vakantiepark “Ferienpark Frankenau”: vakantiewoning. Midden in de vakantieregio Kellerwald-Edersee, cultuur en natuur, water, recreatie, romantische steden, winkelcentra, rust, ruimte en heel veel uitstapjes voor kinderen. Zomersport en wintersport.

De voordelen van een vakantiewoning Feriendorf Frankenau

VOORDELEN

Geen parkkosten, vakantiewoning op eigen grond, geen BOX3 heffing, verhuurrendement boven 10% van de investering, bestand tegen de climate change, duidelijk bestemmingsplan.

Vraag ons overzicht van de te koop staande vakantiewoning en op het Ferienpark Frankenau. mailto info@ferienhausfrankenau.nl

Duitse makelaars vermelden nooit het adres van het te koop staande object. Zodra u info inwint bij een Duitse makelaar of een bezichtiging met een makelaar uitvoert bent u 5,9 % courtage verschuldigd over de koopsom, zelfs als u de makelaar verder nooit meer hebt gezien…..

Wat kunnen wij voor u doen?

Bezichtiging van de vakantiewoning

U hebt een leuke vakantiewoning op het oog en wenst een bezichtiging. Let op een bezichtiging is niet hetzelfde als een aankoopkeuring door een bouwkundige, zoals een een aannemer.

U maakt een afspraak met de eigenaar, de verkoper, in Duitsland liever niet met een Duitse makelaar.

U hoort van ons een appartement en wij kunnen u dan eventueel ter plaatse begeleiden en verder informeren.

Tips voor bezichtiging van de koop vakantiewoning

Tip 1. Ga nooit alleen, neem altijd iemand mee, twee zien meer dan 1.

Tip 2. Maak vooraf een lijst met zaken die u goed gaat bekijken en werk die lijst door tijdens de bezichtiging. Laat u niet afleiden door mooie praatjes van de verkoper.

Tip 3. Maak (detail) foto’s tijdens de bezichtiging. Zo weet je na afloop nog hoe die ene kamer er ook alweer uitzag.

Tip 4. Ziet u achterstallig onderhoud? Hou rekening met de verbouwingskosten. Controleer of het aantal m2 klopt. Neem een meetlint mee.

Tip 5. Bekijk de staat van de kozijnen en het schilderwerk. Achterstallig onderhoud brengt kosten met zich mee.

Tip 6. Vraag tijdens de bezichtiging uitdrukkelijk of het huis gebreken heeft en kijk zelf ook op zolder en in de kelder. Vochtplekken in het plafond? die zijn wellicht weggewerkt, maar op de zolder ziet u wellicht meer.

Tip 7. Zet op u lijst ook de verwarmingsapparaten in de vakantiewoning. Hoe oud zijn de apparaten?

Tip 8. Het balkon van een vakantiewoning in Feriendorf Frankenau heeft extra aandacht nodig. Zitten er goede draagbalken onder? Houtrot?

Tip 9. Bent u lid van Vereniging Eigen Huis in Nederland? Dan kunt u op de site inloggen en meer informatie vinden over bezichtigingen en aankoopkeuringen in Nederland.


website van vereniging eigen huis: http://www.eigenhuis.nl

Voor 28,50 per jaar bent u lid van Vereniging eigen huis, best handig.

Aankoopmakelaar

  • Overzicht van te koop staande vakantiewoningen;
  • Onderhandelingen;
  • Keuring van de woning;
  • Adverteren;
  • Opstellen koopovereenkomst;
  • Contact notaris;
  • Contact gemeente;
  • Oplossen van problemen.

Vakantiewoning kopen? Whatsapp: 0031628583651

Om te voorkomen dat u een te koop staande woning zelf kunt vinden en de eigenaar opzoekt voor een bod zonder tussenkomst van de makelaar, zetten de Duitse makelaars verkeerde foto’s bij hun advertentie.

Afhankelijk van de makelaar?

Zo wordt de foto van ons vakantiehuis, gekocht in 2017, nu in 2020 nog steeds bij de andere te koop staande vakantiewoningen gezet, die nu te koop staan, zodat de koper vooral geen contact met de verkoper zal opnemen, maar afhankelijk is van de Duitse makelaar voor de bezichtiging.

ZU VERKAUFEN
vakantiewoning de kerstmarkt in Winterberg.

Verkopen

Maak direct duidelijk dat u ook het recht hebt de woning zelf te verkopen, zonder tussenkomst van de makelaar. Teken geen overeenkomst met de Duitse makelaar als u niet snapt wat er op papier staat. Het Duitse recht gaat uit van de afspraken die op papier staan en daarna is tegenbewijs onmogelijk. Wij lezen graag met u mee.

Overdrachtsbelasting

Ook in Duitsland betaald u belastingen bij overdracht van onroerend goed. In Hessen is het belastingpercentage 6 % over het onroerend goed.

Door in het koopcontract roerende zaken op te nemen naast de onroerende, kunt u het belastingbedrag verminderen. Op het noemen van een onjuiste prijs in de akte staat een flinke straf.

Hierna een voorbeeld van de roerende zaken die u kunt vermelden als deel van de prijs, om de belasting te verlagen. Maak ook een foto van de genoemde zaak.

Voorbeeld van roerende zaken in de koopovereenkomst. Daarover is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

UW VAKANTIEWONING VERKOPEN

Wij willen graag voor u de overeenkomst met uw makelaar doornemen om te zien of u zelf ook het recht heeft voorbehouden om ook zelf direct te verkopen. In dat geval heeft de Duitse makelaar geen recht op een courtage van een koper die rechtstreeks van u koopt. Uiteraard willen Nederlanders 5,9% besparen.

15. ZONDER MAKELAAR kopen en verkopen

Zonder Duitse makelaar scheelt 5,9 % courtage

HIER KAN UW verkoopWONING STAAN

een voorbeeld van een advertentie, het adres staat linksboven:
www.immonet.de

Wij plaatsen geheel gratis en vrijblijvend een foto van uw te verkopen vakantiewoning hier.

Geen huisnummer te zien, dus helaas alleen contact via de makelaar

VERGELIJK de prijzen van de vakantiewoningen

Hier een link naar de Nederlandse vakantiemakelaar. De prijzen van vakantiewoningen in Nederland liggen 100% hoger, dan de prijzen in Feriendorf Frankenau. In Nederland betaalt de verkoper de makelaarskosten voor alle advertenties en marketing, of zelfs no cure no pay.

Naar de vakantiemakelaar

Duitse notaris: NOTAR

De notaris in Duitsland stelt de officiële koopakte op. Hij controleert wie de eigenaar is en of er nog een hypotheek rust op het object.

U geeft de notaris alle relevante gegeven over de koop, zoals de volledige namen, adressen, eigendomsverhoudingen, de prijs, het object, uw legitimaties, de roerende zaken etc.. Er wordt een afspraak gemaakt bij de notaris, die vervolgens de door hem opgestelde akte voorleest.

de Notaris
De notaris stelt de akte op en wil graag weten of u wellicht ondershands nog afspraken hebt gemaakt. Het is dan beter om dat te ontkennen. Het is een strafbaar feit om een andere koopprijs te betalen als is afgesproken.

Maar dan gaat het toch anders als in Nederland. U wordt in Duitsland nog geen eigenaar bij de notaris. De akte gaat eerst naar de belastingdienst die u een aanslag gaat opleggen. En dat gaat wel een paar maanden duren. U hebt natuurlijk veel roerende zaken overgenomen, om de prijs te drukken, maar de belastingdienst hanteert de eigen waarderingen voor de overdracht van het onroerend goed. Na betaling van de overdrachtsbelasting volgt dan eindelijk de aanpassing in het Grundbuch, kadaster en bent u volledig eigenaar.

Het Duitse Grundbuch is het kadaster waarin de eigendomsgrenzen worden vastgelegd. koop vakantiewoning.

Wanneer wordt u eigenaar?

Nadat u bij de notaris alles hebt geregeld en de koopsom van de vakantiewoning is voldaan. U kunt de koopsom eerst in depot bij een notaris zetten, of vooraf ondershands een deel betalen, uiteraard als u de zaak geheel vertrouwd.

Overigens kunnen zich altijd onverwachte zaken voordoen, vooral omdat er tijd zit tussen de notariële akte en de daadwerkelijk inschrijving in het Grundbuch. De eigenaar zou in theorie na de notaris de woning opnieuw kunnen verkopen, voor de daadwerkelijk inschrijving in het Grundbuch. De oplossing is de koop laten “Vormerken”. Dat heet de ” Eigentumsübertragung-s-Vormerkung” of “Auflassung-s-Vormerkung”. de notaris rekent er wel een paar honderd Euro voor, maar deze zekerheid moet u wel in acht nemen. Want bij een tussentijds faillissement van de verkoper of overlijden kan er nog veel mis gaan.

Grundbuch: zie verder:

https://www.ferienhausfrankenau.nl/koop-vakantiewoning-ferienhausfrankenau-makelaar-notaris-belastingtips/grundbuch-bestemmingsplan/

Belastingdienst

De Duitse fiscus komt daarna met de aanslag overdrachtsbelasting, geduld, dat duurt even. En dan bent u na ruim 4 tot 6 maanden de trotse eigenaar geworden van een vakantiewoning op het Feriendorf Frankenau in Hessen. Voor een prijs waarvan we in Nederland niet meer durven dromen.

Maar let op, ook de gemeente Frankenau wil graag met u alles goed regelen. U wilt water, uw afval opruimen, de weg sneeuwvrij houden en openbare verlichting. De gemeente wil ook graag weten wanneer u eigenaar bent geworden, en daarna ontvangt u de aanslag voor de Grundsteuer, Zweitwohnungssteuer en/of Benutzungsgebühren.

VERDER ZOEKEN

Hierna wat links en tips naar te koop staande vakantiewoningen in Frankenau:

https://www.vakantiehuiswinkel.nl/properties/recreatiewoning-hessen-sauerland-frankenau-2/

Belastingtips koop vakantiewoning

Eigenlijk wil je er niet over beginnen, maar helaas duikt iedere keer de belastingdienst op. Zelfs bij uw vakantiewoning. En ook in Duitsland.

Wij gaan deze rubriek nog aanvullen, maar alvast een voorproefje voor het geval de trotse eigenaar van de vakantiewoning komt te overlijden. Als er erfgenamen zijn en een langstlevende partner duikt het begrip “vruchtgebruik”op. Hoe wordt dat dan berekend?

Een voorbeeld: De waarde van het voordeel van het vruchtgebruik van de kindsdelen is wettelijk vastgesteld op 6 % per jaar. Het vruchtgebruik van de kindsdelen op wordt berekend op basis van een factor uit de leeftijdstabel en met een percentage van 6%. Stel dat in het langstlevende testament een percentage is opgenomen van 2%. Dan gaat de belastingdienst uit van een percentage van 4%. Voor de gemiddelde hardwerkende Nederlander nauwelijks te volgen. Meer belastingtips zijn in voorbereiding.

Inkomstenbelasting in Nederland

Hoe zit het met de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting verplichting voor een Nederlands inwoner bij ontvangst buitenlands huurinkomen??

Een Nederlands inwoner is verplicht om zijn wereldwijde inkomen te rapporteren. Een buitenlandse woning van een inwoner van Nederland wordt belast als inkomen uit sparen en beleggen (box 3). Dit tenzij er, kort gezegd, sprake is van ondernemingsactiviteiten (gezien aard en omvang van de verhuuractiviteiten).

Vermindering ter voorkoming van dubbele belasting van de koop vakantiewoning

U kan in Nederland een vermindering ter voorkoming van dubbele belasting worden gevraagd voor het gedeelte van de box 3 belasting dat gerelateerd is aan de buitenlandse woning (vrijstellingsmethode, voor het saldo van de buitenlandse bezittingen minus de toerekenbare schulden). Dit ongeacht of er feitelijk in het buitenland belasting is betaald.

Vakantiewoning, Inkomstenbelasting en Omzetbelasting

U hoeft geen belastingaangifte te doen over uw inkomen als het de verschuldigde belasting niet meer bedraagt dan €46 (tenzij u een aangifteformulier ontvangt, in dat geval bent u verplicht om belastingaangifte te doen).

De belasting moet berekend worden om er zeker van te zijn dat het bedrag niet boven de €46 uitkomt (2019). Afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, komt u in aanmerking voor belastingvermindering. De algemene heffingskorting voor inkomen tot €20.142 is €2.265 voor Nederlandse belastingplichtigen die geheel deelnemen aan het Nederlandse socialezekerheidsstelsel.

Dit bedrag daalt naar nihil als het belastbaar inkomen boven €68.507 ligt (2018 bedragen). Er is een breed scala van heffingskortingen beschikbaar in Nederland met elk hun eigen voorwaarden en bedragen.

Als u tijdelijk uw eigen woning (eerste woning) verhuurt, zal de huuropbrengst in principe belastbaar zijn. U bent verplicht om 70% van de netto huuropbrengst (dat is: na aftrekbare kosten) te rapporteren in uw aangifte inkomstenbelasting.

Huurinkomsten ontvangen met de vakantiewoning is belastbaar als inkomsten uit sparen en beleggen, waardoor geen additionele belasting verschuldigd is (de huuropbrengst op zichzelf is niet belast). Als u meer diensten levert dan alleen de tijdelijke verhuur van uw woning, dan kan het geheel van de verhuuractiviteiten en daarmee verband houdende inkomsten worden gezien als belastbaar inkomen.

Bed en Breakfast.

Bijvoorbeeld het verzorgen van ontbijt kan worden gezien als winst uit onderneming of inkomen uit overige werkzaamheden. Of dit van toepassing is hangt af van de hoeveelheid werk die hierbij komt kijken en of een hoger inkomen kan worden verwacht vanwege deze werkzaamheden.

U kunt kosten aftrekken van uw belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting die rechtstreeks verband houden met de tijdelijke verhuur van de eigen woning. Voorbeelden van dergelijke kosten (niet gelimiteerd): • Gas, water, elektriciteitsverbruik (voor zover gerelateerd aan het verbruik door de huurders) • Schoonmaakkosten (voor zover gerelateerd aan het verblijf van de huurders) • Advertenties

Nederlandse aangifte inkomstenbelasting

Als Nederlander bent u verplicht om uw wereldwijde inkomen te rapporteren. Een buitenlandse woning van een inwoner van Nederland wordt over het algemeen belast als inkomen uit sparen en beleggen (box 3). Tenzij er, kort gezegd, sprake is van ondernemingsactiviteiten (gezien aard en omvang van de verhuuractiviteiten). Maar omdat u in Duitsland overdrachtsbelasting en grondbelasting betaalt zou u dus 2x belasting over uw vakantiewoning betalen. Dat is niet de bedoeling.

Daarom dient u in Nederland een vermindering ter voorkoming van dubbele belasting te vragen voor het gedeelte van de box 3 belasting dat gerelateerd is aan de buitenlandse woning (vrijstellingsmethode, voor het saldo van de buitenlandse bezittingen minus de toerekenbare schulden). Dit ongeacht of er feitelijk in het buitenland belasting is betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *