5. TV, WLAN, WIFI, Voorwaarden

5.1 TV, FERNSEHER,

zie eerst de gebruiksaanwijzig: geduld !!

Nederland 1, 2, 3 , RTL en SBS via de Schotel:  TV ingang met scartkabel: Op de TV met de afstandsbediening TV eerst: “AV1” instellen, daarna verder met de afstandsbediening van schotelantenne, de decoder, decoder aanzetten en kanaal kiezen op afstandsbediening van de decoder van schotel.

Duitse TV, ARD, ZDF etc: TV ingang met scartkabel: zet TV op AV2; daarna verder met de afstandsbediening van de DVB-receiver.

5.2  WIFI, WLAN, internet, data, privacy

Sluit na een internet sessie altijd uw browser, en de bezochte pagina”s; zo beperkt u datagebruik en voorkomt u dat anderen kunnen zien welke sites u heeft bezicht;

Schakel na gebruik de pc uit, bespaar data en stroom

Beperk Belkosten in het buitenland!

U belt in het buitenland en als staat de beller 10 meter van u , dan belt u toch náár Nederland volgens het internationale tarief dus. Het gesprek gaat via Nederland, dan betaalt ú de internationale kosten (Nederland – buitenland) betaald! Internationaal bellen valt BUITEN de bundel.

Voicemail in buitenland uitzetten. in het buitenland gaat het gesprek naar de voicemail. Dan betaalt u de doorgeschakelde gesprekskosten via het buitenland. Beluisteren van voicemail vanuit het buitenland : u betaalt het internationale tarief. U belt met de voicemailbox die zich in Nederland bevindt.

SMS gebruiken in buitenland. Als iemand u wilt bereiken, en deze krijgt geen gehoor, kan deze beter even een sms sturen. Dat is gewoon het vaste tarief dat hoor bij het abonnement. Een sms in het buitenland ontvangen is gratis.

Internet

Gebruik van internet in het buitenland; sluit alle apps na gebruik. Lees geen krant met mobiele gegevens; geen films downloaden, geen youtube.

Zet internet via 4G en 3G uit.

Gebruik internet via wifi in het buitenland. ((Let op privacygevoelige informatie het gebruik van bankieren)).

5.3 Eindschoonmaak door de huismeester
5.4 Huur voorwaarden: annuleren , zie hieronder.
5.5  Winterbanden.: zie hieronder.
5.4.1. Haftungsbeschränkung
5.6 Tips om energie te besparen: zie hieronder.
5. 7 Privacyverklaring: zie hieronder.

gebruik :  verwarming, kachels, koken : klik hier

5.1  TV Fernseher

In Ferienhaus Frankenau is TV ontvangst geregeld met een schotelantenne en decoder. Het NL-nieuws volg je op kanaal 80 BVN. Verder alle free to air kanalen. Dus alle Duitse publieke zenders. De gebruiksaanwijzing voor de TV is in de woning aanwezig en wordt na uw reservering aan u toegezonden. www.BVN.tv op je smartphone. BVN, Nederlandstalig nieuws en programma’s, kun je in onze woning via internet op de smartphone/telefoon ontvangen. Met BVN blijf je in ieder geval op de hoogte van het laatste nieuws. Op zondagavond zendt BVN de samenvattingen van de Eredivisie uit. BVN is op deze wijze alleen buiten Nederland te bekijken.

De BVN App werkt op smartphones én tablets. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Zoek in de App Store / Google Play naar BVN om de BVN app te downloaden. Voor iPad download hier>>>
Voor iPhone 
download hier >>>
Voor Android Tablet download hier >>>
Voor Android Phone download hier >>>Je kan ook via de BVN website naar de livestream kijken: BVNLIVE.
BVN is ook wereldwijd via satelliet te ontvangen. Kijk voor meer informatie bij Ontvangst.
BVN is dé Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland.
Elke dag opnieuw selecteert BVN uit het televisieaanbod van de NPO en de VRT de beste Nederlandstalige programma’s.

 De grootste providers bieden de mogelijkheid om ook televisie te kijken op je tablet, smartphone of laptop, ofwel online tv kijken. Je hebt hiervoor vaak een internetabonnement nodig bij dezelfde provider, naast je televisieabonnement. Je apparaten moeten namelijk meestal verbonden zijn met je thuisnetwerk om live tv te kijken. De meeste providers hebben een app, sommige ook een website waarop je tv kunt kijken.

5.2  Altijd Internet: Internet op uw smartphone/Handy/mobiel.

Zet uw smartphone op roaming, mobiele gegevens, en eventueel een ander netwerk selecteren. Geen extra kosten meer bij roaming !

WIFI,U kunt van uw telefoon een WIFI-hotspot maken en zelf voor uw laptop of Ipad zonder Sim-kaart,  een WIFI signaal maken. Als de snelheid te wensen over laat dan kunt ook een datakaartje kopen bij de LIDL in Frankenberg.

Lukt het niet? Verder gratis WIFI bij alle Mc Donald in Frankenberg, Korbach, Bad Wildingen etc.

Wees voorzichtig met downloaden, in Duitsland wordt actief door een gespecialiseerd advocatenkantoor gezocht naar illegale downloads. Een boete voor illegale downloads bedraagt € 800,-.

Een prepaid simkaart kopen in Duitsland.  De Aldi heeft goedkope prepaid pakketten (sim-only) die prima te gebruiken zijn. U belt en internet dan tegen lokaal tarief. Hiervoor dient uiteraard uw toestel wel simlock-vrij te zijn. Als u de Nederlandse simkaart verwijdert bent u niet telefonisch bereikbaar. Een Wifi hotspot maken van uw telefoon lukt op deze manier wel. Een Mifi router aanschaffen en een datakaart bestellen die geschikt 
is voor Duitsland.

Gebruik maken van gratis Wifi op locatie. 
Onderweg is bij de  McDonalds gratis WIFI.  In Frankenberg, Korbach en Bad Wildungen is een Mc donalds.

KB of MB??Geen idee? hoeveel MB of KB gebruikt U? En wat kost het? 
1 GB is 1000 MB, 1 MB is 1000 KB.   DUS: 1 GB = 1.000.000 KB en 1000 MB.

De internetabonnementen of internetbundels worden meestal weergegeven in MB of GB.  Stel je hebt een mobiele internetbundel van 2 GB per maand. Dit abonnement kost je € 28,95. Je bent een muziekliefhebber, dus je wilt weten hoeveel muziekbestanden je kan downloaden binnen je abonnement/ bundel.

 1. 1 muziek bestand (nummer of liedje) vraagt 4,5 MB per bestand.
 2. Je downloadt gemiddeld 50 nummers per maand op je mobiel.
 3. Dat kost je dan 225 MB.
 4. Aangezien je een abonnement hebt voor 2 GB – dat is dus 2000 MB – heb je na het downloaden van deze 50 nummers nog 1775 MB over voor andere internet activiteiten.
 5. Het downloaden van muziekbestanden is één van de meest verbruikende activiteiten op internet.

Wat is het gemiddelde verbruik?
Het grootste deel van de mobiele internetters komt niet boven de 1GB uit. Eerder is 500 MB het gemiddelde.

MB of KB’s??
Hoeveel MB ga je per maand gebruiken? Hieronder tref je een lijst aan met MB verbruik per ‘activiteit’.De MB’ en KB’s zijn per uur weergegeven.

 • Youtube = 131 mb
 • Online poker – 15 tot 20 mb
 • Windows Live Messenger met webcam = 90 mb
 • Skypen = 60 tot 72 mb
 • Een programma bekijken = 220 mb
 • E-mailen = per mail 3 tot 10 kb
 • Gewoon surfen = 13,00 mb
 • Pagina bekijken met veel plaatjes = 0,50 mb
 • Met weinig plaatjes = 0,20 mb
 • Muziek downloaden = 4,5 mb (per bestandje)
Een bundel van 1 GB (1000 MB), per maand is voor de meeste gebruikers meer dan genoeg.
TIPS OM DATA TE BESPAREN, Bron: CONSUMENTENBOND
 1. Schakel mobiele data/roaming alleen in wanneer je het nodig hebt. 
  Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk > Schakel ‘Mobiele data’ uit. Sommige Android telefoons bieden de mogelijkheid mobiele data uit te schakelen via de snelle instellingen.
 2. Installeer een widget op je startscherm om mobiele data snel in- en uit te schakelen.  Ga naar Play Store > Zoek op ‘Power Toggles’. Dat levert diverse widgets op die je op je homescreen kunt zetten.
 3. Stel een datalimiet in. 
  Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk > tik op het tandwieltje (rechtsboven) > vind Datalimiet instellen aan. Kies dan voor Datalimiet en kies zelf een limiet. Als de limiet is bereikt, schakelt je telefoon mobiele data vanzelf uit.
 4. Stel in welke apps gegevens op de achtergrond mogen binnenhalen. 
  Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik > Gebruik van mobiele data. Het beperken van achtergronddata kun je per app instellen. Kies per app (tik op de app om dieper in het menu te gaan) voor ‘Achtergrondgegevens beperken’ (onderaan). Achtergrondgegevens verlopen dan voor deze apps alleen via wifi.
 5. Schakel bij Facebook het automatisch afspelen van video’s uit. 
  Open de Facebook-app en ga naar Instellingen (meest rechts in het menu) > App-instellingen > Video automatisch afspelen > zet op: Alleen Wi-Fi of Uit..
 6. Verwijder social media van je smartpone.
 7. Schakel bij Instagram het automatisch afspelen van video’s uit.
  Open de Instagram app en ga naar Instellingen (3 vierkantjes rechts bovenaan) > Video’s > Gegevensgebruik > Vooraf laden alleen via Wi-Fi.
 8. Schakel bij WhatsApp het automatisch downloaden van media uit. 
  Open WhatsApp en ga naar Instellingen (drie vierkantjes rechts bovenaan) > Instellingen > Chatinstellingen > Media automatisch downloaden > Bij gebruik mobiel netwerk > schakel dit uit voor afbeeldingen, geluid en video.
 9. Zorg dat apps niet via mobiel internet worden gedownload. 
  Standaard worden apps alleen via wifi gedownload. Check of de instelling hiervoor goed staat via Apps > Play Store > Menuknop (rechts bovenin, icoon met drie kleine blokjes boven elkaar) > Instellingen > Apps automatisch bijwerken > Apps alleen via wifi automatisch bijwerken.
 10. Houd je dataverbruik in de gaten.
  Android heeft in de nieuwere versies een ingebouwde datateller-app. Deze vind je via Instellingen >Er zijn ook diverse datateller-apps te downloaden in de Play Store.
 11. Vermijd data-slurpers via mobiel internet.
  Streaming diensten van zowel video als audio zijn grootverbruikers. Vermijd deze diensten als je een beperkte databundel en geen toegang tot wifi hebt.
 12. Gebruik mobiel internet niet, voordat je abonnement is ingegaan. 
  Hiervoor rekent de provider buitenbundeltarieven. De kosten zijn relatief hoog en komen bovenop je vaste maandbedrag.
 13. Bezoek mobiele websites.
  Kies voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint dan vaak met m., mob. of mobiel. Deze sites zijn ingericht op bezoeken via mobiele telefoons en kosten minder data dan de normale sites. Bijkomend voordeel: ze laden sneller dan de normale versie van de website.
 14. Gebruik adblocker-apps.
  Adblocker-apps blokkeren advertenties in de browser. Helaas niet de banners binnen apps. Dit levert 30% tot 40% databesparing op bij het browsen.
 15. Gebruik de instelling automatisch uitzetten, bijvoorbeeld vaste slaaptijd, en automatisch aanzetten, bijvoorbeeld bij het ochtend gloren.

VPN
Bescherm & beveilig WiFi verbinding met VPN. Wanneer we een publieke WiFi verbinding gebruiken (bijvoorbeeld bij Mc Donalds), jouw volledige browsing activiteit terwijl je verbonden bent met een hotspot is bewaakt en bespioneerd. Het is best mogelijk dat de volgende persoon die langs jou zit, kan jouw communicatie makkelijk lezen. Het ergste deel – het is heel makkelijk voor hackers om een devil twin Wi-Fi Hotpot te creëren, dit kan je verwarren als je probeert te contacteren met de originele maar in realiteit, willen ze je in de val lokken.  Wanneer je verbonden bent met een openbare, onbeveiligde WiFi, kan al jouw data – inclusief de meest gevoelige zoals jouw kredietkaart info – gestolen worden door hackers. Met sterke en goede encryptie, kan een VPN jouw browsing sessie beschermen en jouw data beveiligen tegen hackers en spammers.  Het onderstaande is algemene info over veilig surfen en TV met VPN, in de caravan en op openbare plaatsen. Deze info geldt dus voor het gebruik van je eigen TV of Laptop.  VPN is een beveiligde verbinding voor je internet als je in een café zit op een openbare WIFI-hotspot. Hierna gaat het over de TV, zonder schotel, via internet.  TV kijken in het buitenland via een VPN verbinding.  Als je tv wilt kijken in het buitenland heb je vaak te maken met geografische blokkering. Dit zorgt ervoor dat je niet live tv kan kijken via de app van Ziggo (Horizon go, KPN. Ook andere tv aanbieders blokkeren gebruikers vanuit het buitenland meestal omdat zij alleen de rechten hebben om live tv uit te zenden in Nederland.

IP adres
Op basis van jouw IP adres kunnen ze achterhalen dat je vanuit het buitenland naar hun website surft of hun app op mobiel of tablet gebruikt. Daardoor krijg je meldingen zoals deze; “Deze video is alleen beschikbaar in Nederland” of “Het is niet toegestaan om deze aflevering vanuit uw geografische locatie te bekijken.” Naast live tv geldt geografische blokkering meestal ook voor uitzending gemist, daarom kun je vanuit het buitenland helaas ook geen Nederlandse programma’s van de NPO of RTL terugkijken. Hetzelfde probleem kom je tegen als je vanuit Nederland bijvoorbeeld live Belgische tv, BBC uitzending gemist of Duitse tv zenders wilt kijken. Buitenlandse tv zenders blokkeren dan meestal ook bezoekers vanuit Nederland.  Dat is natuurlijk hartstikke jammer, want ook in het buitenland is het fijn om je favoriete Nederlandse tv zenders te kunnen bekijken. Daarnaast heeft de BBC leuke programma’s die je vanuit Nederland hierdoor niet kunt terugkijken. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, waardoor jij alsnog overal in binnen en buitenland naar jouw favoriete tv zenders kunt kijken. Deze geografische blokkering kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je vanuit Nederland op het internet zit met een tablet, telefoon of computer. Dit kan door een VPN verbinding tot stand te brengen. Een VPN verbinding kun je zien als een soort van afgesloten tunnel die een directe verbinding tot stand brengt tussen twee verschillende computers (of een telefoon, tablet/iPad). Eerst maakt jouw computer (vanuit het buitenland) verbinding met een computer in Nederland, vervolgens gaat die computer het internet op waardoor de tv aanbieder denkt dat je surft vanuit Nederland.

VPN

Met behulp van een VPN provider een VPN verbinding kunt instellen zodat het lijkt alsof jij gewoon vanuit Nederland het internet gebruikt. Daardoor heb je dus geen last van de geoblocking.

VPN Provider kiezen om tv te kijken. Er bestaan verschillende VPN providers waarvan je gebruik kunt maken om een VPN verbinding aan te leggen zoals VyprVPN (van Goldenfrog), Express VPN, NORDVPN of GooseVPN. Bij het kiezen van een VPN provider is het in dit geval belangrijk om te kiezen voor een provider met servers en IP adressen in Nederland. Anders geldt de geografische blokkade nog steeds. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Wil je de BBC UK bekijken, dan heb je een VPN service nodig met servers en IP adressen in de UK en als je Belgische TV zenders wilt kijken heb je een VPN providers nodig met servers en IP adressen in België.
VPN verbinding instellen

VyprVPN is genoemd door New York Times, Lifehacker en nog een aantal andere mediums, dus die leek me wel betrouwbaar. Maar belangrijker VyprVPN kun je gebruiken op al je apparaten (telefoon, tablet en laptop), kun je 3 dagen testen (handig om te kijken of de oplossing ook voor jou werkt) en heeft servers in een waslijst aan landen. Dit maakt het mogelijk om te doen lijken alsof je surft vanuit Nederland of België. Maar als jij wilt browsen vanuit Tokyo, Colombia of Nieuw-Zeeland kan dat dus ook! Volg hieronder het stappenplan om tv te kijken via VPN in het buitenland!
Stappenplan: tv kijken met VPN in het buitenland. Surf naar VyprVPN. Klik vervolgens op “Probeer het gratis.” Dan kom je hier uit en moet je een product/pakket kiezen. Het verschil tussen de producten zit hem ten eerste in de prijs. Daarnaast verschilt het per product hoeveel gelijktijdige verbindingen je kunt gebruiken. Wil je met 3 personen gelijktijdig de service gebruiken kies dan op z’n minst voor vyprvpnPro. Ten tweede maak je bij vyprvpnPro en vyprvpn gebruik van Chameleon VPN technologie. Dit zorgt er onder andere voor dat minder snel de “echte” locatie vanaf waar jij surft wordt herkend. Belangrijk dus, want als je echte (buitenlandse) locatie wordt herkent gaat tv kijken via de Ziggo, KPN, Knippr website/app niet werken. Lang verhaal kort, ik ga voor vyprvpnPro. Kost je 6,76 per maand als je het voor een jaar lang afsluit. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om een maand abonnement (€11,99) te nemen. Handig voor als je de VPN service alleen even wilt gebruiken op vakantie. Kies dan dus bijvoorbeeld het vyprvpnPro pakket en vul de nodige gegevens in.Zodra je een account hebt aangemaakt is het slim om de VyprVPN app/programma te downloaden. Hier vind je een overzicht met links naar de app. VyprVPN is sowieso te gebruiken op iOS apparaten (iPhone, iPad), Android telefoons en tablets, Windows computers en op de Mac(book). Ik maak gebruik van de iPhone app, werkt echt kinderlijk eenvoudig en je bent in no-time verbonden.Nu je het account hebt aangemaakt en een bevestiging hebt ontvangen in je mailbox (die ontvang je ongeveer direct nadat je een account hebt aangemaakt). Kun je gebruik maken van VyprVPN.Na het downloaden van de app. Log je simpelweg in met je email en wachtwoord. Op de iPhone wordt dan gevraagd of je VyprVPN toe wilt staan om VPN automatisch te configureren. Klik op allow/toestaan. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf hoeft te gaan hannessen met VPN instellingen.Dit zorgt ervoor dat je nu echt klaar bent om tv te gaan kijken. Kies een land (het meest logische is dus Nederland, voor Belgische tv kies je uiteraard België.) Vervolgens ga je uit de app en open je een tv app om tv te gaan kijken!

Beddengoed/Bettwäsche/eindschoonmaak/Endreinigung

DE HUISMEESTER legt uw schone kussensloop en lakens en handdoeken voor u klaar en rekent  daar 10,- per arrangement voor. U mag na overleg ook zelf uw kussens en dekbedden meenemen. Of kussenslopen en lakens. In geen geval gaat u onze kussens en dekbedden gebruiken zonder schone slopen en lakens. In vakantiewoning Ferienhaus Frankenau is een eindschoonmaak door de huismeester verplicht. Die Endreinigung und Verbrauchskosten werden bar im Ferienhaus bezahlt.

Honden. Tegen maximaal 1 leuke hond is geen bezwaar, mits de hond niet blaft en bijt. En niet verhaart. De slaapkamers en de bank zijn niet voor de hond bedoeld. Om hygienische redenen graag geen hond in de slaapkamer. Bij vertrek dient u wel extra te stofzuigen om alle hondenharen uit de woning te verwijderen. Als de huismeester daar niet tevreden over is moeten we u helaas wel extra schoonmaakkosten in rekening brengen. 

Hunden

Hunde. Ein Maximum von einem netten Hund ist kein Einwand, vorausgesetzt dass der Hund nicht bellt und beißt. Und Auch nicht zögernd Die Schlafzimmer und das Sofa sind nicht für den Hund bestimmt. Aus hygienischen Gründen, bitte kein Hund im Schlafzimmer. Bei der Abreise müssen Sie extra extrahieren, um alle Hundehaare aus dem Haus zu entfernen. Wenn die Haushälterin damit nicht zufrieden ist, bedauern wir Ihnen zusätzliche Reinigungskosten.

5.3 Eindschoonmaak door Hausmeister Rainer 

Wanneer de eindschoonmaak door Hausmeister Rainer wordt uitgevoerd, dient u het vakantiehuis bezemschoon achter laten. Dit betekent dat u de koelkast dient schoon te maken en terugzet op stand 0 en open laat staan. De afwas opgeruimd is. Er mogen geen etensresten, flessen en blikjes worden achtergelaten. Afval dient in de daarvoor bestemde afvalcontainer buiten de woning te worden gedeponeerd. Dekbedden en kussens dient u op te schudden en ordelijk bij elkaar te leggen. Het bedlinnen dient van de bedden te zijn gehaald en laat u achter in de hal. (Tuin)meubilair dient u terug te plaatsen op de plaats waar u het bij aankomst aantrof. Houtkachel en barbecue dient u zelf schoon te maken. Indien het vakantiehuis niet in nette staat wordt achtergelaten, is de huiseigenaar en de huismeester gerechtigd extra schoonmaakkosten in rekening te brengen.

Zelf schoonmaken als u het Ferienhaus Frankenau verlaat

Wanneer u besluit de eindschoonmaak in uw vakantie toch zelf uit te voeren, dient u het vakantiehuis volgens de daarvoor geldende eisen achter te laten. De eindreiniging houdt het volgende in:

 • Binnenkant van de ramen zemen;
 • Vloeren stofzuigen en dweilen;
 • Meubels en inventaris weer op de oorspronkelijke plaats terugzetten;
 • Afstoffen van kasten, tafels, lampen en schilderijen;
 • Spiegels streeploos reinigen;
 • Sanitair in de badkamer reinigen;
 • Afwassen en opruimen van het servies en vaat in de kasten en laden opruimen;
 • Afval verwijderen in de betreffende  afvalcontainers deponeren;
 • Koelkast, fornuis, magnetron schoonmaken;
 • Houtkachel schoonmaken met lauw water, ZONDER toevoeging van reinigingsmiddel; As verwijderen;
 • Slaapplaatsen, banken en stoelen stofzuigen (ook onder de kussens);
 • Dekbedden, kussens en dekens ordelijk bij elkaar leggen;
 • Tuinmeubilair schoonmaken en op de oorspronkelijke plaats terug zetten;
 • Barbecue schoonmaken en perceel opruimen, stoelen opstapelen en in de schuur zetten;
 • Alle apparatuur en verwarming uitschakelen;
 • Gordijnen sluiten in de zomer, tegen de hitte,  en open laten in de winter, voor zonnewarmte.;
 • Sleutel in de sleutelbox.

Na uw vertrek wordt vakantiewoning Ferienhaus Frankenau door Hausmeister Rainer gecontroleerd. Mocht deze vaststellen dat de schoonmaak niet naar behoren is uitgevoerd, dan zal alsnog een extra schoonmaak worden verricht. De kosten die hieruit voortvloeien, zullen aan u worden doorberekend. Een schoonmaak wordt in veel gevallen pas enkele uren ná uw vertrek gecontroleerd. De reden hiervoor is dat het voor ons niet mogelijk is om op de standaard vertrektijd van 10.00 uur tegelijk bij de vakantiehuizen van de huismeester ter plaatse te hebben om het huis samen met u te controleren.

In het frisse voor en najaar en in de winter lopen de stroomkosten op. Maar uw gedrag bepaald hoeveel stroom er wordt verbruikt. In de winter, voor en najaar wordt de gebruikte stroom verrekend met de borg.

Borgsom en verrekening elektragebruik

De borgsom staat op uw factuur/rekening of betaalt u bij aankomst aan de huismeester, conform afspraak. In elk geval is een borgsom verplicht bij grote groepen van 6 personen of meer; een huurperiode van 14 dagen of langer.

In de winter wordt ook een voorschot voor de verbruikskosten van elektra gevraagd. Dat is om te voorkomen dat gasten met de ramen open de verwarming aanzetten. Het is in de winter een zekerheid om ervoor te zorgen dat de verbruikskosten van elektra worden gedekt. Door middel van de meterstanden wordt uw werkelijke verbruik en de hieruit voortkomende kosten berekend.  Als in de winter een voorschot voor de verbruikskosten is betaald , zullen wij uw werkelijke verbruikskosten verrekenen met het betaalde voorschot bedrag. Binnen twee weken na uw zullen wij het resterende bedrag via een bankoverschrijving aan u terugbetalen. Als de werkelijke verbruikskosten hoger zijn dan het betaalde voorschot, of wanneer het schadebedrag de borg overschrijdt, zullen wij u een factuur voor het openstaande bedrag toesturen. In uw vakantiehuis is een schadeformulier aanwezig. Bij enige schade aangericht tijdens uw verblijf, dient u dit formulier in te vullen en te ondertekenen. Indien u bij aankomst in het vakantiehuis schades of gebreken constateert, dient u dit binnen 72 uur aan de huiseigenaar of diens contactpersoon te melden.

5.4  Huurvoorwaarden

Ferienhaus Frankenau hanteert standaard huur voorwaarden, met een annuleringsregeling.  Een reservering wordt definitief na ontvangst van een aanbetaling van 50%.

De sleutelcode wordt aan u doorgegeven na ontvangst van het resterende bedrag.

De huurvoorwaarden zijn de standaardvoorwaarden, zoals opgenomen in onze infomap die in Ferienhaus Frankenau aanwezig is. Over de annuleringen gelden de volgende voorwaarden.

Elke annulering van de huurovereenkomst moet direct schriftelijk of per mail aan Verhuurder worden gemeld.  U dient zelf uw annuleringsverzekering aan te spreken.

Afhankelijk van de datum van annulering door de huurder worden de volgende bedragen in rekening gebracht:  – annulering meer dan 6 maande voor de aanvang van de huurperiode: 50 % van de huur. Annulering tussen de 90e en de 60e dag voor de aanvang van de huurperiode: 50% van de huur. Annulering tussen de 59e en de 30e dag voor de aanvang van de huurperiode: 50% van de huur. Annulering minder dan 30 dagen voor de aanvang van de huurperiode, geen restitutie. Indien de huurder geen gebruik maakt van het vakantiehuis of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen restitutie plaats vinden.

Huurder dient zelf voor een eigen reis-, annuleringsverzekering en een ongevallenreisverzekering te zorgen.

Toegang tot de woning

De huismeester en de eigenaar hebben het recht bij verhuur de woning te betreden om te controleren of alles naar wens is en of het juist aantal huurders in de woning verblijft. De gemeente Frankenau eist dat ten allen tijde bekend is wie in de woning verblijft. (meldegesetz Frankenau). Daarom is de huurder verplicht zijn personalia, wooplaats door te geven en het juiste aantal personen dat met hem meereist. Politie en brandweer kunnen dit controleren.

Annulering door verhuurder

Indien door onvoorziene omstandigheden Verhuurder een huurovereenkomst moet annuleren, dan zal de huurder hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht en zal direct de volledige restitutie van alle (aan)betalingen plaatsvinden. Indien de annulering van de huurovereenkomst door verhuurder minder dan drie weken (21 dagen), voor de aanvang van de huur plaatsvindt, om welke reden dan ook, dan zal Verhuurder bovendien een extra bedrag van 20% van de huursom aan Huurder betalen, zijnde de maximale vergoeding voor schade en ongemak.

De route en tips voor goedkoop tanken,

bezienswaardigheden en pauzes onderweg krijgt u van ons nadat de reservering definitief is.  De sleutelcode van de vakantiewoning Ferienhaus Frankenau wordt ook vooraf toegezonden. Ferienhaus Frankenau beschikt over meerdere eigen parkeerplaatsen voor de deur. Er is een bushalte op het vakantiedorp.

Wij hebben een heel aardige huismeester voor het beantwoorden van uw vragen. Hij komt de kosten van de eindschoonmaak en het beddengoed en handdoeken tijdens uw verblijf bij u ophalen. Hij kan u verder adviseren.

Route und Der Schlüsselcode von Ferienhaus Frankenau bekommen Sie nach der Reservierung.  Wir haben eine sehr schöne Hausmeister, Ihre Fragen zu beantworten. Nach vorheriger Absprache kommt er zu den Kosten der Reinigung während Ihres Aufenthaltes in Ihrem

De gemeente dient de weg sneeuwvrij te houden. Bij hevige sneeuwval wordt aangeraden de auto beneden bij de uitgang van het vakantiepark te parkeren.

Frankenau ligt in de regio’s: Hessen, Hessisch Bergland, Kellerwald-Edersee, Middelgebergten Duitsland, Noord-Hessen, Sauerland en Waldecker Land.

5.5 Winterbanden in Duitsland: van 1 oktober tot en met Östern/Pasen

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto’s ook beschikken over een winteruitrusting.  Het is in Duitsland niet toegestaan op zomerbanden te rijden bij winterse omstandigheden. Winterbanden en all season banden zijn wel toegestaan. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden. De winterbanden / all seasonbanden moeten voorzien zijn van het M+S aanduiding en/of het sneeuwvlok-symbool. Voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd omdat beneden de 4 mm de banden niet meer optimaal werken. Er zijn ook zomerbanden met M+S aanduiding. Deze zomerbanden hebben geen winterse eigenschappen en zijn dus niet geschikt voor het rijden in Duitsland bij winterse omstandigheden.  Je mag in Duitsland op winterbanden niet harder rijden dan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Als die lager is dan die van de auto, moet dat met een voor de bestuurder zichtbare sticker met vermelding van de maximum snelheid zijn aangegeven. De genoemde verplichtingen gelden ook voor kampeerauto’s en motoren. Bij caravans geldt geen verplichting voor winterbanden in Duitsland (of sneeuwkettingen).

Vrolijk Pasen

5.4.1. Haftungsbeschränkung

Die Inhalte dieser Website werden mit größtmöglicher Sorgfalt erstellt. Der Anbieter übernimmt jedoch keine Gewähr für die Richtigkeit, Vollständigkeit und Aktualität der bereitgestellten Inhalte. Die Nutzung der Inhalte der Website erfolgt auf eigeneGefahr des Nutzers. Namentlich gekennzeichnete Beiträge geben die Meinung des jeweiligen Autors und nicht immer die Meinung des Anbieters wieder. Mit der reinen Nutzung der Website des Anbieters kommt keinerlei Vertragsverhältnis zwischen dem Nutzer und dem Anbieter zustande.

Externe Links

Diese Website enthält Verknüpfungen zu Websites Dritter („externe Links“). Diese Websites unterliegen der Haftung der jeweiligen Betreiber. Der Anbieter hat bei der erstmaligen Verknüpfung der externen Links die fremden Inhalte daraufhin überprüft, ob etwaige Rechtsverstöße bestehen. Zu dem Zeitpunkt waren keine Rechtsverstöße ersichtlich. Der Anbieter hat keinerlei Einfluss auf die aktuelle und zukünftige Gestaltung und auf die Inhalte der verknüpften Seiten. Das Setzen von externen Links bedeutet nicht, dass sich der Anbieter die hinter dem Verweis oder Link liegenden Inhalte zu Eigen macht. Eine ständige Kontrolle der externen Links ist für den Anbieter ohne konkrete Hinweise auf Rechtsverstöße nicht zumutbar. Bei Kenntnis von Rechtsverstößen werden jedoch derartige externe Links unverzüglich gelöscht.

5.4.2. Urheber- und Leistungsschutzrechte

Die auf dieser Website veröffentlichten Inhalte unterliegen dem deutschen Urheber- und Leistungsschutzrecht. Jede vom deutschen Urheber- und Leistungsschutzrecht nicht zugelassene Verwertung bedarf der vorherigen schriftlichen Zustimmung des Anbieters oder jeweiligen Rechteinhabers. Dies gilt insbesondere für Vervielfältigung, Bearbeitung, Übersetzung, Einspeicherung, Verarbeitung bzw. Wiedergabe von Inhalten in Datenbanken oder anderen elektronischen Medien und Systemen. Inhalte und Rechte Dritter sind dabei als solche gekennzeichnet. Die unerlaubte Vervielfältigung oder Weitergabe einzelner Inhalte oder kompletter Seiten ist nicht gestattet und strafbar. Lediglich die Herstellung von Kopien und Downloads für den persönlichen, privaten und nicht kommerziellen Gebrauch ist erlaubt.

Die Darstellung dieser Website in fremden Frames ist nur mit schriftlicher Erlaubnis zulässig.

5.4.3. Datenschutz

Durch den Besuch der Website des Anbieters können Informationen über den Zugriff (Datum, Uhrzeit, betrachtete Seite) gespeichert werden. Diese Daten gehören nicht zu den personenbezogenen Daten, sondern sind anonymisiert. Sie werden ausschließlich zu statistischen Zwecken ausgewertet. Eine Weitergabe an Dritte, zu kommerziellen oder nichtkommerziellen Zwecken, findet nicht statt.

Der Anbieter weist ausdrücklich darauf hin, dass die Datenübertragung im Internet (z.B. bei der Kommunikation per E-Mail) Sicherheitslücken aufweisen und nicht lückenlos vor dem Zugriff durch Dritte geschützt werden kann.

Die Verwendung der Kontaktdaten des Impressums zur gewerblichen Werbung ist ausdrücklich nicht erwünscht, es sei denn der Anbieter hatte zuvor seine schriftliche Einwilligung erteilt oder es besteht bereits eine Geschäftsbeziehung. Der Anbieter und alle auf dieser Website genannten Personen widersprechen hiermit jeder kommerziellen Verwendung und Weitergabe ihrer Daten.

5.4.4. Besondere Nutzungsbedingungen

Soweit besondere Bedingungen für einzelne Nutzungen dieser Website von den vorgenannten Nummern 1. bis 4. abweichen, wird an entsprechender Stelle ausdrücklich darauf hingewiesen. In diesem Falle gelten im jeweiligen Einzelfall die besonderen Nutzungsbedingungen.

5.4.5. Verantwortlich nach § 6 Abs.2 MDStV

Klaus Kastner
Sandhäuser Hof 4
69207 Sandhausen

Telefon(Mobil) 0175 414 1717
E-Mail info@kaminholz-exklusiv.de

Quelle: Disclaimer von www.Juraforum.de – Rechtportal und www.connektar.de.

Christian Solmecke ist Partner der Kanzlei WILDE BEUGER SOLMECKE und inbesondere in den Bereichen des IT-, des Medien- und des Internetrechts tätig. Darüber hinaus ist er Autor zahlreicher juristischer Fachveröffentlichungen in diesen Bereichen.

5.4.5.Internetnutzungsvertrag hilft beim Schutz gegen Abmahnungen

„Als Hilfestellung für alle Anbieter von offenen W-LANs haben wir einen Internet-Nutzungsvertrag in den Sprachen Deutsch, Englisch, Arabisch, Paschtu und Farsi ausgearbeitet“, sagt Solmecke. Christian Solmecke ist Partner der Kanzlei WILDE BEUGER SOLMECKE und inbesondere in den Bereichen des IT-, des Medien- und des Internetrechts tätig. Darüber hinaus ist er Autor zahlreicher juristischer Fachveröffentlichungen in diesen Bereichen.

„Es steht für alle Interessenten zum kostenlosen Download bereit. Auf diese Weise können sich Flüchtlingsheime, aber auch Hotelbetreiber und Cafes im Rahmen der aktuellen Gesetzeslage schützen“. Über diesen Vertrag werden die Nutzer des Anschlusses über die geltende Gesetzeslage informieren. Der Vertrag gilt als Nachweis dafür, dass der Anschlussinhaber seinen Belehrungspflichten nachgekommen ist. Im Moment ist dies der sicherste Weg, um sich vor Abmahnungen zu schützen.

Wer Dritte belehrt, kann Ansprüche aus Störerhaftung abwehren

RA Solmecke erklärt: „Ich vertrete die Rechtsauffassung, dass zumindest dann keine Haftung gegeben sein kann, wenn man die Internetnutzer vorher belehrt hat. Dies ist zwar höchstrichterlich für solche Fälle noch nicht entschieden, allerdings gibt es Urteile, in denen der Anschlussinhaber in einer Wohngemeinschaft dann nicht haften muss, wenn er mit seinen Mitbewohnern über die Rechtsproblematik gesprochen und sie entsprechend belehrt hat“. Für diese Rechtsauffassung spricht auch der Schlussantrag des EuGH Generalanwalts in einem Filesharing Verfahren. Er kommt zu dem Schluss, dass der Betreiber eines Geschäfts, einer Bar oder eines Hotels, der der Öffentlichkeit ein W-LAN-Netz kostenlos zur Verfügung stellt, für Urheberrechtsverletzungen eines Nutzers nicht verantwortlich ist. Der W-LAN-Nutzungsvertrag kann über den Link http://wbs.is/internetnutzung in den verschiedenen Sprachen kostenfrei von der Webseite der Kanzlei geladen werden:

5.6  Tips om energiezuiniger te worden

Een aantal praktische energie bespaartips voor onze woning:
1. Koken met het deksel op de pan bespaart 20% energie ! Geen te kleine pan op een groot vuur.
3. Zet elektrische apparaten die je niet gebruikt volledig uit (dus niet op stand-by modus!).
4. Haal opladers en adapters van laptops, tablets en smartphones na gebruik uit het stopcontact.
5. Zet de verwarming een tandje lager, en trek een lekkere dikke trui aan.
7. Voorkom dat er lichten aanstaan in ruimten waar je niet aanwezig bent. Dit is in de praktijk makkelijk uit te voeren.

info@ferienhausfrankenau.nl
Vlaggen
Besparingstips energie en energieverbruik stroom

Laat heet water op de kookplaat staan en gebruik dit na het eten om de afwas te doen of de hele vieze vaat af te spoelen. Je bespaart hiermee zowel op het waterverbruik als op het elektriciteitsverbruik.

De warmte in een oven blijft vaak heel lang hangen. De warmte van de oven zal dan voor een groot deel de huiskamer in gaan en deze verwarmen.

 Geld besparen door met het deksel op de pan te koken en de kookplaat lager te zetten als het water kookt. Gebruik niet te veel water. Hoe meer water je gebruikt, hoe langer het duurt voordat het aan de kook is.

Een magnetron werkt energiezuiniger dan een oven. De oven moet namelijk eerst voorverwarmd worden. Bespaar stroom door als het kan de magnetron te gebruiken in plaats van de oven.

Is het bakken bijna klaar? Zet dan de elektrische kookplaat uit. Deze blijft nog lang warm. Met de restwarmte kan je nog even doorbakken en koken.

Hoe groter de pan, hoe meer water er in moet, hoe langer je nodig hebt om te koken en dus hoe meer energie u verbruikt. Je bespaart hiermee dus niet alleen water maar ook nog eens stroom en/of gas.

Haal je diepvriesproducten tijdig uit de vriezer. De producten kunnen dan zelf langzaam buiten de vriezer ontdooien en jij bespaart hiermee weer extra stroom die hiervoor nodig geweest was door bijvoorbeeld te ontdooien in de magnetron.

Draai geen klein afwasje op de zware stand van de vaatwasmachine. Het bespaart veel gas, elektriciteit en water om een paar kopjes even met de hand af te wassen. Wacht dus tot de vaatwasser vol is.

Zorg ervoor dat de koelkast stofvrij is door stofnesten achter de koelkast weg te halen. Hierdoor kan de lucht makkelijker circuleren. Alle kleine beetjes helpen om te besparen op de energierekening.

Laat de koelkast niet te lang open staan. Haal in één keer alles uit de koelkast wat je nodig hebt en sluit de koelkast weer. Kunt u niet alles tegelijk meenemen, zet dan de rest even op het aanrecht. Hetzelfde geldt voor het naar de koelkast brengen van etenswaren. Verzamel eerst alles op het aanrecht naast de koelkast en zet dan alles er in één keer in.

Bespaar veel energie door geen hete etenswaren in de koelkast te zetten. Laat deze eerst buiten de koelkast afkoelen voordat u ze in de koelkast zet. Het kost veel elektriciteit om de warme etenswaren in de koelkast af te koelen en het is ook niet bevorderlijk voor de houdbaarheid van de producten die er al in staan.

Ontdooi de vriezer en/of het vriesvak in de koelkast regelmatig. Veel ijsafzetting in de vriezer kost een hoop extra stroom. Hierdoor sluit de vriezer sneller en met veel ijsafzetting in de vriezer kan er ook nog eens minder in. Goed onderhoud van je spullen bespaart dus veel energie en verlengt de levensduur van je apparatuur.

Koop een (energiezuinige!) vriezer. Je kunt dan vaker goedkoop in het groot inkopen en vervolgens wat je over hebt invriezen. Met een groot gezin heb je de vriezer al snel terugverdiend. Vergeet niet de vriezer schoon te houden en regelmatig te ontdooien. Een vriezer die vol zit met aangegroeid ijs verbruikt meer energie en gaat minder lang mee.

Haal de stekker uit het stopcontact van elektrische apparaten die je moet opladen. Vaak blijven deze de hele dag door stroom verbruiken, hetgeen energieverspilling is. Dit levert weer een leuke elektriciteit en dus energiebesparing op.

Heb je goedkope nachtstroom en weekendstroom? Maak daar dan gebruik van! Je kunt veel bezuinigen op je elektriciteitskosten door de vaatwas en de kledingwas in de avond en het weekend te draaien. Ook kan je een mobiele telefoon en batterijen avonds en in het weekend opladen. Maak hier een gewoonte van. Gebruik desnoods een tijdklok.

Warm water moet verwarmd worden in een ketel en komt vaak van zolder. Dit kost veel energie en extra water. Je kunt veel van deze energie besparen door minder warm water te gebruiken. Een ander besparingstip is om de (warme) kraan telkens dicht te doen na gebruik. Maak een sopje in plaats dat je de vaat onder de lopende hete kraan wast en gebruik daar waar mogelijk koud water.

Draai je wasjes op het moment dat je goedkope stroom hebt. Dus zoveel mogelijk in het weekeinde of vroeg in de ochtend. Wil je uitslapen, gebruik dan een tijdklok. Gebruik een waterslot op je vaatwasser en wasmachine om te voorkomen dat bij afwezigheid plotselinge lekkages leiden tot grote schade.

Draai alleen maar een was of een vaat als de wasmachine of de vaatwasser vol is. Koop desnoods wat extra servies. De borden gaan natuurlijk heel lang mee en je verdient het extra servies terug door minder wasbeurten te draaien. Let op! Alleen wasjes draaien in de daluren met goedkope stroom.

Besparingstips voor het gebruik van de wasmachine: kleding wassen kost veel energie. Gebruik de wasmachine dus volgens voorschift. Dit levert zowel een water als elektriciteitsbesparing op. De grootste besparingstip voor energiebesparing is om op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. En natuurlijk kunt u elektriciteit besparen door te wassen met volle wastrommel.

Gebruik een waslijn in plaats van een wasdroger. Wasdrogers kosten vaak enorm veel stroom! Deze besparingstip levert een gemiddeld gezin een jaarlijkse elektriciteit bezuiniging op van vele honderden euro’s.

Vervang je gloeilampen in huis door spaarlampen. Dit is één van de makkelijkste besparingstips die jaarlijks vele tientallen euro’s bespaart. Spaarlampen heb je dus zo terugverdiend.

Nogmaals: onze besparingstips gaan over bezuinigen maar de meeste energie verspillen we gewoon. Doe lampen uit zodra je een kamer verlaat. Dit geld natuurlijk ook voor een TV of computer die nog op stand-by staat, en tenslotte de verwarming.

Haal adapters die je niet gebruikt uit het stopcontact. Deze blijven namelijk stroom gebruiken ook al gebruik je ze niet. Zolang de stekkers in het stopcontact zitten verbruiken ze stroom. Ook dit is weer een vorm van pure energieverspilling.

Koop energiezuinige apparatuur. Alle apparaten hebben tegenwoordig een energielabel. Zelfs al zou je oude koelkast het op dit moment nog goed doen is het toch verstandig om te investeren in een nieuwe energiezuinige. Laat je goed adviseren over de mogelijk te behalen besparing op het energieverbruik.

Deze tips om te besparen hebben we al eerder opgenomen op zobespaarjegeld.nl. Uitzetten van apparatuur die je niet gebruikt. Zet de stand-by knop van de TV en de computer uit als je weg gaat of naar bed. Dit bespaart tientallen euro’s aan electra per jaar.

Koop stekkerdozen met een aan- en uitschakelaar. Zo kan je een aantal apparaten tegelijk uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt. Ook voor als je op vakantie gaat is dit heel handig. Vaak zit in de schakelaar een rood lampje zodat je het niet kan vergeten.

Kijk bij de aankoop van een elektronisch apparaat ook naar het verbruik. Zo verbruikt een plasma TV minder energie dan een LCD TV. Zeker wanneer je apparaten heel veel gebruikt besparen energiezuinige apparaten heel veel elektriciteit per jaar.

De displays van apparaten en klokken met een memory chip verbruiken vele procenten van de energie binnen uw huishouden. Zet ze uit wanneer u ze niet gebruikt en haal de stekker uit het stopcontact.

Lees de bijsluiter van apparatuur die u koopt goed door. Onderzoek heeft uitgewezen dat haast niemand dit doet. In de bijsluiter zijn vaak al verschillende besparingstips voor elektriciteit opgenomen. Ook vindt u tips om de apparatuur efficiënt te gebruiken en goed te onderhouden.

Ligt je woning gunstig ten opzichte van het zuiden? Dan kan je wellicht veel energiekosten besparen met de aanschaf van zonnecollectoren. Hiervoor krijg je ook nog eens subsidie. Informeer bij je gemeente, energieleverancier, de overheid of bij de leveranciers van zonnepanelen.

Denk eens na over een zonneboiler. De zon verwarmt het water in de boiler gratis, waardoor je energie en dus elektriciteit bespaart op de verwarmingskosten. Met een zonneboiler wordt eigenlijk het warme water dat je gebruikt voorverwarmd door de zon voordat het de verwarmingsketel in gaat. Hierdoor kost het minder energie om het tot gebruikstemperatuur te verwarmen.

Pleeg regelmatig onderhoud aan de CV ketel. Een goed onderhouden CV ketel werkt efficiënter en gebruikt hierdoor minder energie. Een goed onderhouden CV ketel gaat ook nog eens langer mee.

Elektrische kachels verbruiken doorgaans meer energie dan de centrale verwarming. Probeer hier dus zo min mogelijk gebruik van te maken. Gebruik een elektrisch kacheltje alleen om bij te verwarmen of wanneer je slechts één kleine ruimte wilt verwarmen.

Een waterbed kost veel stroom. Zorg daarom dat het waterbed overdag minder verwarmd wordt. Zorg er ook voor dat het waterbed aan de vloerkant goed is geïsoleerd en aan de bovenkant goed is afgedekt met bij voorbeeld een dekbed.

Zet wanneer je op vakantie gaat zoveel mogelijk elektrische apparaten uit. Haal de stekkers uit het stopcontact, want veel apparaten blijven stroom verbruiken ook al zijn ze niet in gebruik.

Wanneer het mogelijk is om op school, op het werk of op de sportvereniging te douchen, doe dit dan. Hiermee kan je zelf niet alleen op jaarbasis duizenden liters water besparen, maar ook nog eens op de energiekosten om dit water te verwarmen. Dit levert als snel een bezuiniging op van honderden euro’s per jaar door het besparen van water, gas en elektriciteit!

Douche niet langer dan 5 minuten per keer. Schoon is schoon. Extra tip: er zijn handige zandlopertjes met een zuignapje die je in de douche kan bevestigen. Of gebruik een kookwekker. Bij een groot gezin voorkomt dit ook nog eens rijen voor de badkamer.

Bespaar stroom in de tuin door tijdschakelaars te gebruiken voor bijvoorbeeld de fontein, de verlichting en de waterpomp. Gebruik voor de buitenlamp een bewegingssensor. Deze bezuinigingstip levert jaarlijks een leuke besparing op.

Maak gebruik van het internet voor besparingstips door het zoeken naar tips om te besparen. Google besparingstips, google Tips om te bezuiningen of google bezuiningen tips.

5.7   PRIVACYVERKLARING