Grundsteuer

Grundsteuer (20.11)

Grundsteuer, de grondbelasting in Duitsland wordt herzien. De rechter heeft bepaald dat de de maatstaf voor het berekenen van de Grundsteuer niet goed is. En alle eigenaren in Hessen ontvingen een brief van hun Finanzambt. Als u daar een huis hebt moet u een verklaring indienen om de nieuwe berekening van de Grundsteuer mogelijk te maken. Het Finanzambt heeft u een brief gestuurd met een invulformulier erbij. Voor ieder grondstuk is een verklaring nodig. Of u meer of minder Grundsteuer gaat betalen kan pas vastgesteld worden als het nieuwe systeem is ingevoerd. Ik dacht dat alles in het GRUNDbuch staat, of zou KAFKA nog steeds bestaan? De bureaucratie is zo groot dat 50% van de Duitsers grote moeite hebben het formulier in te vullen. De termijn om het formulier in te dienen is al drie keer met drie maanden verlengd.

ELSTAR

Volgens de brief van het Finanzambt Korbach-Frankenberg is een elektronische aangifte via de website “www.Elstar.de” mogelijk. En als u nog niet geregistreerd bent kunt u dat volgens de brief bij Elstar doen. Of dat eenvoudig is blijkt uit het volgende filmpje.

We gaan ons maar eens aanmelden op de website. Maar dat blijkt niet zomaar mogelijk. We krijgen eerst weer post thuis. Maar er staat een e-mailadres op de brief. Dat gaan we gebruiken, want we zijn meestal niet thuis. We willen graag alles digitaliseren.

Grundsteuer

Opgeven doen we niet; we maken een foto van het paspoort, van de rekening van de tandarts (adresgegevens), en de Erklärung Einverständnis Einwilligung unverschlüsselter e-mails. en mailen dat naar Patricia van het Bundeszentralamt für Steuern.

Grundsteuer

Afijn, lang verhaal kort, we hebben alles per email verzonden en dat lijkt zo goed te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *