Grundsteuer

Grundsteuer (20.11)

Grundsteuer, de grondbelasting in Duitsland wordt herzien. De rechter heeft bepaald dat de de maatstaf voor het berekenen van de Grundsteuer niet goed is. En alle eigenaren in Hessen ontvingen een brief van hun Finanzambt. Als u daar een huis hebt moet u in de periode van 1 juli tot 1 oktober 2022 een verklaring indienen om de nieuwe berekening van de Grundsteuer mogelijk te maken. Het Finanzambt heeft u een brief gestuurd met een invulformulier erbij. Voor ieder grondstuk is een verklaring nodig. Of u meer of minder Grundsteuer gaat betalen kan pas vastgesteld worden als het nieuwe systeem is ingevoerd. Ik dacht dat alles in het GRUNDbuch staat, of zou KAFKA nog steeds bestaan? Maar de brief vermeldt dat we de gevraagde info ook via ELSTAR kunnen aanleveren. Hierna mijn belevenissen, ter lering en de vermaak.

ELSTAR

Volgens de brief van het Finanzambt Korbach-Frankenberg is een elektronische aangifte via de website “www.Elstar.de” mogelijk. En als u nog niet geregistreerd bent kunt u dat volgens de brief bij Elstar doen. Of dat eenvoudig is blijkt uit het volgende filmpje.

We gaan ons maar eens aanmelden op de website. Maar dat blijkt niet zomaar mogelijk. We krijgen eerst weer post thuis. Maar er staat een e-mailadres op de brief. Dat gaan we gebruiken, want we zijn meestal niet thuis. We willen graag alles digitaliseren.

Grundsteuer

Elstar grundsteuerreform

Het antwoord:

OK, dus even verklaren dat we geen bezwaar hebben tegen correspondentie per e-mail, maar wel het bijgeleverde formulier dan invullen en terugsturen, en een kopie passpoort. Oei, daar had ik niet op gerekend. Nu even doorzetten.

Opgeven doen we niet; we maken een foto van het paspoort, van de rekening van de tandarts (adresgegevens), en de Erklärung Einverständnis Einwilligung unverschlüsselter e-mails. en mailen dat naar Patricia van het Bundeszentralamt für Steuern.

Grundsteuer

WORDT VERVOLGD……….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *