verzekeren in Duitsalnd

Verzekeren vakantiewoning (20.9.3)

Verzekeren vakantiewoning in het buitenland. Het klinkt eenvoudig. U denkt dat u een Nederlandse verzekeraar kunt vinden voor uw buitenlandse vakantiewoning? U gaat informeren en vermoedelijk zoeken op het internet?

U komt erachter dat er speciale verzekeraars bestaan voor buitenlandse vakantiewoningen.

Na uw selectie blijven een Engelse firma of zelfs een Scandinavische verzekering over? Wellicht eens bij een lokale verzekering binnenstappen. Voor Frankenau is dat Renate Kindel SV-verzekeringen.

Verzekeren voor onbeperkte verhuur?

Verzeker voor onbeperkte verhuur? Dat klinkt goed en als u dan de polisvoorwaarden doorleest. Staat er ineens : verhuur voor max. 26 weken.

Of u sluit een verzekering voor een woning waarbij niet het leegstandsrisico is opgenomen.

Verzekeren in Duitsland
Verzekeren vakantiewoning in Duitsland

Leegstandsrisico

In de polis moet uitdrukkelijk staan dat het om een vakantiewoning gaat. Staat dat niet in de polis dan hebt u geen polis voor een vakantiewoning. Het kan problemen opleveren, omdat het leegstandsrisico niet is meeverzekerd.

verzekeren in Duitsland
verzekeren in Duitsland

TIPS

Wat moet u dan wel doen? Zoek via Google een paar lokale verzekeraars. Het best gewoon vlakbij uw vakantiewoning. Die weten waar het over gaat. En zijn lokaal bekend.

Vraag aan de vorige eigenaar waar die is verzekerd. En alle premies beneden de 500,- is voor een Duitse vakantiewoning het bekijken waard.

Voor permanente bewoning gelden veel lagere tarieven, vanwege het mindere leegstandsrisico.

verzekeren in Duitsalnd
verzekeren in Duitsland

Dakpan op hoofd: opstal

Er valt of waait een dakpan van het dak van uw pand en op het hoofd van een voetganger. De schade die de voetganger lijdt, wordt op u ver­haald. U bent op grond van de wet aansprakelijk. Zonder dat sprake hoeft te zijn van uw schuld.

Als een pan loswaait is dat feitelijk het bewijs dat het pand niet helemaal voldoet aan de eisen die er van mogen worden verwacht. Liften, leidin­gen en roltrappen vallen ook onder het begrip opstal.

Uw dakpan op het hoofd van de buurman. Hoe­wel u aansprakelijk bent, betekent dit niet dat u de schade uit eigen zak moet betalen. Wanneer u namelijk een opstalverzekering heeft, dekt die in ge­noemde situatie de schade.

Uw Boomtak op auto buurman: WA verzekering

Vallende boomtakken en omwaaiende bomen vallen niet onder de opstalverzekering. Daar hebt u een WA verzekering voor nodig.

Alleen bij achterstallig onderhoud bent u aansprakelijk.

Tip. Wanneer iemand u aansprakelijk stelt voor een schade, betekent dit niet automatisch dat u al­tijd aansprakelijk bent. Erken dus nooit aan­spra­ke­­­lijk­heid, maar laat het uitzoeken door uw ver­ze­ke­­raar.

De Duitse regels

Versicherungen

  1. Der Verkäufer kann die Versicherungen nicht kündigen. Kündigung/Stornierung ist ein Verstoß gegen das Gesetz und den Kaufvertrag
  2. Der Käufer nimmt die Versicherungen nach dem Eintrag im Grundbuch automatisch over.
  3. Die Prämie wurde bereits mit dem Kaufpreis bezahlt, siehe Kaufvertrag.
  4. Der Käufer hat 1 Monat das Recht die Versicherung zu kündigen oder um fortzufahren.
  5. Bis 1 Monat nach Eintrag im Grundbuch gelten zwei Versicherungen:
    a. SV Sparkassen: Wohngebäudeversicherung, brand uws, komfort
    b. R+V: Leitungswasser Sturm und Hagel.
  6. Wenn der Käufer nach der Registrierung des Grundbuchs storniert, erhält er eine zusätzliche Prämie (und nicht den Verkäufer).

Wenn Sie nicht einverstanden sind, benachrichtigen Sie uns bitte jetzt.

Diverse grote verzekeraars