elektrische kachels

Elektrische Kachels (5.4.1)

Elektrische kachels. Eenvoudig in het gebruik. Belangrijk is een goede thermostaat.

Hornbach geeft de beste info. Merken: Eurom, Dimplex, Trotec. De kleine goedkope kachels van 19 Euro hebben een prima thermostaat en geven met 2000 W een goede prestatie. Trotec heeft interessante prijzen voor infraroodpanelen. Maar de panelen zijn relatief duur en je hebt veel oppervlakte nodig.

Elektrische kachels

Wat is de beste elektrische kachel

Elektrische kachels
Elektrische kachel

Convectie of ventilatie

convectie of ventilatie

Keramisch of infrarood

Keramisch of infrarood kachels verwarming

Straalkachel of Radiator

straalkachel of radiator elektrische kachel.

Rendement

Bij elektrische kachels is het rendement altijd 100%. Dus hoeveel wattage er in gaat komt er als warmte weer uit.

Elektrische kachels

Welke elektrische kachel is het zuinigst in gebruik?

Infraroodverwarming is de zuinigste elektrische kachel. Doordat de warmte van een infraroodpaneel direct voelbaar is op de huid, is er minder wattage nodig om te verwarmen. Minder wattage is minder verbruik, dus is dit type elektrische kachel het zuinigst. Bij elektrische kachels is het rendement altijd 100%; dus hoeveel wattage er in gaat komt er als warmte weer uit.

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische kachel?

Het aangegeven wattage is ook wat een elektrische kachel verbruikt. De kostprijs van een kachel is dan ook uit te rekenen door het aantal kilowatt te vermenigvuldigen met de stroomprijs. Dus een kachel van 2000 watt is 2 kilowatt. Wanneer de elektriciteitsprijs €0,22 is, dan verbruikt de kachel 2 x €0,22 = €0,44 per uur dat de kachel aanstaat.

Welke elektrische kachel geeft de meeste warmte af?

Een keramische kachel geeft de meeste warmte af, als het gaat om de warmte die direct uit een kachel komt. Een keramische kachel is klein van stuk, maar geeft heel veel warmte af. Toch is deze kachel voornamelijk geschikt als bijverwarming bij een zitplek. Dit komt doordat de warmte niet heel ver de ruimte in geblazen wordt. Een industriële ventilatorkachel stoot bijvoorbeeld minder warmte direct de kachel uit, maar na verloop van tijd kan deze wel de gehele ruimte op een fijne temperatuur houden. Hier duurt het dus langer voor de ruimte is opgewarmd, maar wel wordt de gehele ruimte verwarmd.

Wat is de capaciteit en bereik van elektrische kachels?

Hoeveel capaciteit je nodig hebt hangt af van de ruimte die je wilt verwarmen. Hieronder kun je een indicatie zien van hoeveel watt je moet kiezen als je een ruimte met 15 °C wilt verhogen. Infraroodverwarming is een geval apart, omdat het een totaal andere manier van verwarmen is. Daar kun je bij gemiddelde isolatie 26 watt per 1 m³ aanhouden.

Capaciteit

capaciteit elektrische kachels.
Elektrische kachels

elektrische kachels vakantiewoningen