vorstschade

Vertrek Abreise 05.03

Vertrek Abreise vom Ferienhaus. Vertrek uit de vakantiewoning.

Een lege vakantiewoning trekt allerlei ongenode gasten. Vaak vergeten huurders, verhuurders en eigenaren de basis aandachtspunten bij het verlaten van de vakantiewoning in acht te nemen. Als de woning enkele maanden leeg staat kan dat tot nare gevolgen leiden. Wij noemen hierna de belangrijkste punten die u in acht moet nemen bij uw vertrek, Abreise . Voorkomen is beter als een ramp. Alle tips hieronder worden regelmatig vergeten. Met alle gevolgen van dien voor de verzekering.

Koelkast en vriesvak op een kier

Dat u de koelkast leeg maakt voor vertrek lijkt logisch. Maar de koelkast uitschakelen wordt vaak vergeten. En als de koelkast en/of vriezer wordt uitgeschakeld moet de deur op een kier blijven. Doet u dit niet dan kan na een paar maanden de koelkast en vriesvak niet meer gebruikt worden vanwege de schimmel. Dus altijd de koelkast leeg maken, vriesvak ontdooien en koelkast uitschakelen en de deur van koelkast en vriezer op een kier laten.

Elektra

Om onnodig stroomverbruik te voorkomen kan de hoofdschakelaar worden uitgezet. Echter als u wifi-apparaten hebt werken deze ook niet meer.

In de winter is het uitschakelen van de stroom levensgevaarlijk. Zie verder onder het hoofdstuk vorstschade.

Koffieprut schimmelt

Het achterlaten van natte koffiefilters of natte Kaffeepads kan, na enkele maanden leiden tot een onaangename schimmelvorming in de apparaten. Alles wat nat is in de vuilniszak. Het waterreservoir legen en omgekeerd in de gootsteen zetten. Ook het opvangbakje legen en omgekeerd in de gootsteen zetten.

Stankafsluiters dicht

Sluit de gootstenen en wastafels af met een dop. Na enkele maanden verdampt het water in de stankafsluiters en de rioollucht hecht zich aan muren en meubilair.

Vuilnis stinkt

Het spreekt vanzelf, maar helaas niet voor iedereen. Zorg dat de woning ontdaan is van afval, lege flessen en voedselresten op tafels en de vloer. Insecten van allerlei aard komen er op af. Als u na enkele maanden weer uw vakantiewoning bezoekt wilt u niet door zwermen insecten worden verwelkomt. Strooi preventief mierenpoeder.

Stofzuigen, ook de kruimels

Stofzuigen van de vakantiewoning voor vertrek abreise, is het beste wat u kunt doen. Mieren en vliegen zijn dol op alles wat op de vloer achterblijft. Dus stofzuigen voor uw vertrek, om onaangename nieuwe bewoners uit uw vakantiewoning te houden.

Afwasmachine kier

De afwasmachine dient net als de koelkast op een kier te worden achtergelaten om schimmelvorming te voorkomen.

Waterslot dicht

Het dichtdraaien van de water hoofdafsluiter bij vertrek kan voorkomen dat u na enkele maanden terechtkomt in een waterballet. Zie verder onder vorstschade.

Houthok op slot

Een verlaten vakantiewoning wordt niet alleen bezocht door insecten. Op het Ferienpark wordt het openhaard hout vaak geleend door vakantiegangers en toeristen die graag een houtkachel stoken, maar vergeten zijn zelf voor hout te zorgen. Een slot op het houthok is de oplossing.

Gordijnen dicht

Een verlaten vakantiewoning wordt regelmatig bezocht door nieuwsgierige mensen die graag naar binnen loeren als er niemand aanwezig is. Doe de gordijnen dicht bij vertrek.

Lamp aan

U kunt in de bovenwoning met een tijdschakelklok een lamp aan en uitschakelen. Aan de buitenkant van de woning dient u een paar aan- uit lampen aan te brengen.

Camera

Een beveiligingscamera is niet verkeerd. U mag geen opnamen maken van de openbare weg.

In case of emergency

Zorg dat u bereikbaar bent als dat nodig is. Breng uw telefoonnummer aan bij de ingang van de woning.

Stofzuiger in de fik

Als u de houtkachel gezellig hebt gestookt en u neemt de volgende dag de stofzuiger om de as op te zuigen dan vliegt vermoedelijk uw stofzuiger binnen seconden in de fik. Er zitten nog gloeiende deeltjes verstopt die u niet ziet. Een stofzuigerzak is van brandbaar materiaal en een beetje extra zuurstof en hopelijk blijft het bij een verbrande stofzuiger.

Park Afgebrand

En zo was er ook eens een huurder die in de zomer de aslade achterin de tuin leegde, op de droge bladeren. Afijn u ziet het al voor u……

Sleutel binnenzijde slot

U steekt de sleutel binnen in het slot. Daarna gaat u naar buiten en trekt de deur dicht. Dat is weer een bijzondere ervaring, zelfs als u buiten een sleutel hebt wil de sleutel niet in het slot. Hoe komt u dan binnen? Het complete slot moet worden uitgeboord, om weer binnen te komen en wie gaat dan dan doen? Misschien als u geluk hebt staat er een raam open. Anders kunt u rekenen op een flinke schadepost.

Elektrocutie

Het opzuigen van water met de gewone stofzuiger kan leiden tot de dood door elektrocutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *