07 GEZOND EN VEILIG (07)

07 Gezond en veilig. In dit hoofdstuk staat informatie over uw gezondheid en veiligheid in Duitsland. Gezond voor uw longen in een door de staat erkend “luchtkuuroord”. En veilig voor het stijgende zeewater in uw vakantiewoning in het Hoog-Sauerland op 450 meter.

https://airbnb.com/h/ferienwohnungfrankenau-2-4-pers-erlebnisregion-kellerwald-edersee-sauerland

Corona

We zijn nog niet van Corona af:

07 gezond en veilig

In Dld, alleen medicinale mondkapjes toegestaa! en dus VERPLICHT.

07 Gezond en veilig

Huisarts

In Frankenau is een huisarts, tandarts, en een apotheek. Ook brandweer en politie staan hieronder vermeld. Het ziekenhuis staat in Frankenberg.

Huisartsen-praktijk in Frankenau. PRAXIS Michael Dickeler en Mark Uffelmann. Het adres is. Hinter der Linde 17. 35110 Frankenau. Tel. 06455 237.

Gezondheidszorg in Frankenau
07 gezond en veilig

Apotheek

In Frankenau is een apotheek.

gezondheidszorg in frankenau

apotheek
gezondheid
gezondheidszorg apotheek

Tandarts

Er is ook een tandarts. Maar geen orthodontist

Ziekenhuis Frankenberg

Het ziekenhuis is in Frankenberg.

gezondheidszorg in Frankenau
corona
07. gezond en veilig
07 gezond en veilig

Corona

Informatie voor de bezoekers van het ziekenhuis in Frankenberg.

Dr Campbell

Deze viroloog geeft dagelijks de stand van zaken. Hij is volstrekt duidelijk. Wat kunnen we verwachten. Ook voor een gezond en veilig Frankenau.

John Campbell op Youtube.

Brandweer tel. 112

07. gezond en veilig

Frankenau heeft een vrijwillige brandweer. En de brandweerkazerne ligt naast het gemeentehuis. Kan het Feriendorf een bosbrand doorstaan. De woningen in het Feriendorf staan onder de bomen. Is dat veilig?

Politie

Het politiebureau is in Frankenberg. Daar kunt u aangifte doen.

07. gezond en veilig
Politie in Frankenberg

https://www.polizei.hessen.de/

Gezonde lucht

De oplossing voor al uw longklachten.

De gehanteerde criteria inzake de heilzaamheid van verblijf in een bepaalde omgeving zijn in Duitsland vastgelegd in de “Qualitätsstandards für die Prädikatisierung von Kurorten, Erholungsorten und Heilbrunnen”. De deelstaat dient een erkenningsverordening vast te stellen waarin de voorwaarden voor het verlenen van het predicaat ‘staatserkend’ staan omschreven.

LUCHTKUUROORD

Voor een gemeente is het van (economisch) belang om erkend te worden als kuuroord. Buiten het “Staatlich anerkannter Luftkurort” kent men ook nog de “Staatlich anerkannte Fremdenverkehrsgemeinden”, en Staatlich anerkannte Erholungsorte, veelal plaatsen die van toeristisch belang zijn, maar niet een zodanige omgeving hebben dat die (in het laatste geval: met uitzondering van eisen aan de luchtkwaliteit) als bevorderend voor de gezondheid mag worden aangemerkt.

Frankenau en Fürstenberg

Frankenau en Fürstenberg zijn door de staat erkende luchtkuuroorden.

Mit dem Prädikat staatlich anerkannter Erholungsort wird in mehreren deutschen Bundesländern eine Gemeinde oder ein Gemeindeteil ausgestattet aufgrund der als besonders begutachteten Eignung zur Erholung z. B. im Rahmen eines Erholungsurlaubs mit einwandfreier Luftqualität.

In Deutschland erfolgt die Anerkennung zum „staatlich anerkannten Erholungsort“ durch das zuständige Ministerium des jeweiligen Bundeslands bzw. durch die „Ämter für regionale Landesentwicklung“; als Grundlage dienen die Begriffsbestimmungen – Qualitätsstandards für die Prädikatisierung von Kurorten, Erholungsorten und Heilbrunnen des Deutschen Heilbäderverbands.

Das Prädikat wird an Ortschaften vergeben, deren Luft und Klima Eigenschaften aufweisen, die der Erholung förderlich sind. Das Gutachten muss regelmäßig wiederholt werden. Im Gegensatz zu Luftkurorten und anderen Kurorten müssen in Erholungsorten keine medizinischen Einrichtungen zur Durchführung von Kur- bzw. Rehamaßnahmen vorhanden sein. Voraussetzung ist jedoch eine auf Tourismus ausgelegte Infrastruktur.

VEILIGHEID? HET WATER KOMT !!

volgens Rutger bregman

Stijgende temperaturen, stijgende zeespiegel, stijgende prijzen
Stijgende temperaturen, stijgende zeespiegel, stijgende prijzen

Stijgende temperaturen, stijgende zeespiegel, stijgende prijzen

In de meeste plaatsen hebt u geen milieu sticker nodig. Als u naar Marburg gaat moet u wel een sticker hebben. Die kunt u bij een garage in Duitsland kopen. De sticker wordt dan direct op uw auto geplakt en blijft dan altijd geldig

Stijgende temperaturen, stijgende zeespiegel, stijgende prijzen

Wespen en teken

TEKEN !!!
De Zondvloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *