luchtfilter

Luchtreiniger (07.02)

Luchtreiniger in de vakantiewoning. Een goed idee? Na een Hoofdstuk over fijnstof? Gelet op alle positieve eigenschappen die aan een luchtreiniger worden toegedicht het overwegen waard.

Hierna enkele tips en adviezen over de luchtreiniger in uw vakantiewoning. Conclusie: bezint eer gij begint. Dus eerst ventileren, stofzuigerfilters controleren, afzuigkap controle en de vloer regelmatig dweilen.

Verkooppraatjes

Een luchtreiniger reinigt lucht met een ingebouwde HEPA-Filter. De HEPA-Filter verwijdert 99% luchtverontreinigingen zoals stof, pollen, rook, slechte geuren, schimmel en huidschilfers van huisdieren.

Gelooft u in sprookjes?

Of kan er een raam open om te ventileren? En wat doet de afzuigkap? En de stofzuiger?

luchtreiniger

Duits onderzoek

De Duitse Consumentenbond heeft luchtreinigers onderzocht.

test

Consumentenbond

Onze Nederlandse Consumentenbond heeft nog geen onderzoek gedaan. Nut en noodzaak van zo’n apparaat is erg afhankelijk van de omstandigheden. Wellicht is ventileren goedkoper en beter? Behalve als u naast een drukke verkeerweg woont. Of last hebt van de pollen.

Een zinvolle bijdrage op de site van de Consumentenbond.

Luchtreiniger review
interessant
smart lucht-einiger

Ionisatoren

In de zogenaamd betere luchtreinigers zitten ook ionisatoren. Het kan zo maar zijn dat deze apparaten schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat kost het?

Vanaf 60,- tot vele duizenden Euro’s.

Stoffilters en stofzuigers

Als u bang bent voor vervuilde stoflucht is het raadzaam om eerst eens uw stofzuiger goed te controleren. Wist u dat uw stofzuiger DRIE stoffilters heeft die u schoon zou moeten houden.

Eerst daar beginnen waar u direkt de fijnstof in uw woning kunt verminderen.

Stofzuiger als luchtreiniger !!!

Als u een stofzuiger hebt die het fijnstof er aan de achterkant uitblaast bent u niet erg goed bezig. Zorg voor goede en schone filters.

stofzuiger als luchtreiniger

Afzuigkap als luchtreiniger

Blaast uw afzuigkap de lucht naar buiten dan bent u goed bezig. Maar als u een houtkachel hebt bent u in Duitsland verplicht om een circulatiekap te hebben. Om de voorkomen dat er een vacuüm wordt gezogen en een koolmonoxidevergiftiging ontstaat .

Recirculatie

De circulatie afzuigkap blaast de lucht gewoon rond, tenzij u er een filter in doet.

Filter in je circulatieafzuigkap

Daar hoort dan wel een goed filter in.

Filters

Filters hoeven niet duur te zijn. Zelf op maat knippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *