schimmel

Schimmel (07.03)

Schimmel in uw vakantiewoning. Dat is slecht voor uw gezondheid. Maar ook voor de woning. Hoe komt u er aan? En hoe komt u er van af? Voorkomen is beter als genezen. Gebruik anti-schimmel verf, zorg voor ventilatie, laat de binnenmuren niet afkoelen onder 15 graden.

Hoe ontstaat schimmel?

De oorzaak ervan is een te lage temperatuur van de muur. Daarnaast kan in de badkamer en in de keuken en bij de wasmachine de luchtvochtigheid te hoog worden.

Bij enkel glas condenseerde het teveel aan vocht op het glas en het water liep eraf. De luchtvochtigheid nam daardoor af. Maar met dubbel glas kan het vocht niet meer op het raam condenseren. Bij een slechtgeïsoleerde koude muur condenseert het water op en in de muur.

Het plaatsen van dubbel glas zonder na te denken over isolatie levert gegarandeerd schimmel op. Kieren en scheuren in de gevel? Dan heeft isolatie geen enkele zin. Dus enerzijds alles muis en luchtdicht, en tegelijk zorgen voor ventilatie en droge lucht.

vochtigheid

ISOLEREN

Ventileren hoort bij Isoleren en schimmel. Isoleren in principe altijd en alleen aan de buitenzijde. Dus inderdaad inpakken. Maar bij bestaande gebouwen lukt dat niet meer. Elke kier of scheur naar de buitenlucht maakt de isolatie waardeloos.

Maar eerst wellicht het laaghangende fruit om geld op uw energienota in de vakantiewoning te besparen en schimmel te voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=6zvM6NvXIyw&list=PLdTJ-qbwt4tvdSO7ecOXUtjC_eEWvk6Sj&index=34
Stookkosten besparen.

Verwijderen

Verwijderen van schimmel, altijd nat. Anders ademt u de stuivende schimmelsporen in. Gebruik een Mondkapje en handschoenen. Sodaoplossing, bleekwater, spiritus (=alcohol). Laat het middel een dagje inwerken. Zorg voor voldoende ventilatie als je aan de slag gaat.

Voorkomen van schimmel

De binnen en buitenmuren moet u droog zien te houden. En binnen op een temperatuur van circa 17 graden. Zet u een kast voor een buitenmuur, dan wordt het achter de kast te koud, vocht condenseert daar. Gebruikelijk is dan schimmel achter de kasten.

Schimmelweren door impregneren

Geen behang maar schimmelwerende putz erop. Met name op de muren van keuken en badkamer. Op de buitenmurengevelimpregneer.

Er zijn vele producten voor de schimmelverwijdering.

schimmel weren door impregneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *