Elektra (5.4)

Elektra. Voor verlichting, koken, douchen, verwarmen, TV, koelkast, magnetron en opladen van telefoons en laptops, fietsen en auto’s, is veel stroom nodig. Duitsland heeft de hoogste stroomtarieven in Europa, vanwege de subsidies voor windmolens en zonnepanelen. Kernenergie is in Duitsland afgeschaft. Aan onze tellerstanden op de elektrameters kunnen we per dag en datum zien wat het stroomverbruik is. Wij vragen een borg voor uw stroomgebruik. TIPS voor huurders: maak de woning warm met de kleine elektrakachels. Gebruik de thermostaten op de kachels en zorg dat het niet warmer wordt als 20 graden. Een graad warmer kost u 6% meer stroom en…..6% meer euro’s.

Elektra, verwarming, kachels, koken

Elektrakachels

5.4.2  NACHTSPEICHEROFEN  ELEKTROSPEICHER  HEIZGERÄTE

Wij hebben de Nachtspeichers uit onze woningen verwijderd.

In de meeste woningen in het park staan nog de ouderwetse Nachtspeichers.

kache;s op stroom
kachels

De Nachtspeicherofen zijn dynamische spaarkachels die zijn uitgerust met isolatie, zodat de warmte in de kachels wordt opgeslagen en vastgehouden. Een ventilator in de kachel wordt bediend met een thermostaat op de wand. Warme lucht wordt uit de kachel geblazen als de thermostaat op de wand de ventilator inschakelt. Met een temperatuurbuitenvoeler wordt ook geregeld hoeveel de kachels opladen.

Nadeel: Ook als de gewenste kamertemperatuur is bereikt blijven de de kachels heet en hun warmte afgeven. De kachels blijven nog dagen de opgeslagen warmte afgeven, ook als de kachel is uitgeschakeld. Dat is puur verlies.

Het opwarmen van de kamer kan snel gaan met de ventilatoren, maar overdag wordt geen nachtstroom gebruikt en ook dat geeft extra energiekosten.

en worden in de geïsoleerde kachels. Deze warmte wordt overdag langzaam wordt afgegeven, en sneller met de ventilatoren die de warmte de kamer inblazen. Bij lage temperaturen werken de nachtspeichers goed, maar zodra het binnen boven de 18  a 20 graden wordt, blijven de Nachtspeichers hun warmte afgeven. Ze zijn niet te stoppen. Als dan deuren of ramen open gaan, omdat het warmer wordt dan 20 graden, dan is dat puur energieverlies.  Het probleem is dus dat de Nachtspeicher blijft doorgaan met de warmteafgifte, die snachts is opgeslagen.

TIP  1e. Gebruik  Nachtspeichers niet als het overdag boven de  15 graden wordt. 2e. Zet de stand op de kachel zo laag mogelijk, eerst op stand 1 en bij flinke kou op stand 2. 3e.Zet de avond voor u de woning verlaat de Nachtspeicher al op stand 0, anders verwarmt u de woning voor de periode dat de woning  na uw vertrek leeg staat. 

In onze woning staan 5 Nachtspeicherheizungen van elk 3000 Kwh. Bij vol verbruik zou dat in dit voorbeeld Euro 540,- aan elektra per maand kosten, per jaar >  7000,-

5.4.3  HOUTKACHEL

Op de kachels geen kleding drogen: brand- en schroeigevaar.

houtkachel
5.4.4  STROOMKOSTEN

Aan de buitenkant van de woning zijn de stroommeters geplaatst.

elektra

5.4.5  Koken met elektra: bespaar 20 % op elektra met een deksel !!!!!.

Eenvoudige bespaartips, en bovendien sneller het eten op tafel!

elketra en koken
koken
5.4.6   ELEKTRA in de badkamer: koude DOUCHE?

In de badkamer moet de temperatuur hoger kunnen zijn en de eventuele opwarmtijd zo kort mogelijk en de toestellen moeten geschikt en veilig zijn om te werken in een vochtige atmosfeer. Daarom hebben wij een compacte badkamerblazer hangen, met thermostaat.

Bij vertrek de thermostaat op “0” zetten. Er zit een vorstbewaking op de badkamerkachel.

Voor de douche is een verwarmingelement met thermostaat.

5.4.7   BESPAARTIP NUMMER 1 !!!!!!!

Bevestig in de winter de trekveren, zodat de deuren sluiten, 10% besparing op de stookkosten 

https://www.ferienhausfrankenau.nl/

trekveer deur dicht
trekveer deur dicht

Elektra, verwarming, kachels, koken

OPLADEN Elektrische fiets

Bij de Kellerwaldhalle is een oplaadpunt voor de elektrische fiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *