toekomst wasberen

Wasberen wolven (08.06)

Wasberen en wolven in het Feriendorf Frankenau? In het Feriendorf zijn enkele personen die de katten aldaar verzorgen. Echter niet alleen de katten ook de wasberen komen op het voer af.

Wasberen zijn niet echt leuk. In de nachtelijke uren duiken ze in de vuilnisbakken en ze maken er een bende van. Een pan soep buiten zetten om in de nacht af te koelen? Die is de volgende dag verdwenen. Dus geen etenswaren buiten zetten.

Wasberen zitten in het Kellerwald. Ook in Igelstadt zijn ze gesignaleerd.

WOLVEN

Er zijn mensen die beweren een wolf in het park te hebben gezien. Dat is goed mogelijk, maar vermoedelijk hebben ze geen vaste plek in het Kellerwald. Ze zijn dan op doortocht. Maar, het lijkt verstandig om uw hond en kind niet zonder toezicht in het Kellerwald te laten.

wasberen en wolven
wasberen en wolven
wolven wasberen

Mollen

Mollen zijn beschermd in Duitsland. U mag ze niet vangen. Let op er staan serieuze straffen op.

Teken

Als u door hoog gras loopt is er een goed kans dat u een “teek”oploopt. Na een boswandeling altijd de hond en uzelf controleren op de aanwezigheid van deze nare diertjes. Een tekenbeet kan voor levenslange klachten zorgen.

teken

Wespen

Er zijn vele soorten bijen en wespen. De beroemste is vermoedelijk de “HORNAAR”. De meeste soorten zijn beschermd. Bij overlast van wespen en bijen dient u officieel een specialist in te schakelen die het nest dan kan weghalen. Het weghalen van een nest van een beschermde soort kan u duur komen te staan.

In het algemeen kunt u deze insecten wegjagen door met een krant rustige zwaaibewegingen te maken.

Insecten en milieu
Insecten en milieu

Beren

Beren zitten er niet. Die treft u volgens ons ook niet aan in de dierentuin bij de Edersee.

Egels

Als u in de avonduren iets in het struikgewas hoort rommelen is er een goede kans dat er een egel rondsnuffelt. Nuttige diertjes die geen kwaad doen. Niet voeren met schoteltjes melk, omdat ze melk niet verdragen.

Igelstad

Wasberen wolven 08.06