04 Wintersport

Wintersport

Wintersport en kerstmarkten? Vanuit onze vakantiewoning. U wandelt vanuit onze vakantiewoning het bos in. Neem de slee mee. Dichtst bijzijnde skilift op 14 km.

KERSTMARKTEN

Vanaf eind november tot eind december organiseert Duitsland de beroemde kerstmarkten. In de buurt van ons vakantiehuis, Frankenberg, Bad Wildungen, Kassel.

FRANKENBERG kerstmarkt frankenberg;

Am ersten Adventwochenende, vom 01. bis 03. Dezember, wieder der Weihnachtsmarkt in Frankenberg.

SKILIFT Jausenstation

9 km van onze woning, de gezinsskilift Battenhausen.

skilift battenhausen

WINTERSPORT

in Winterberg, Willingen en Medebach, circa 30 km.

Skigebied Medebach met skilift. Schloßberg bevindt zich aan de Schloßberg in Medebach-Küstelberg Afdalingen voor rodelen, snowboarden of langlaufen. De Schloßberg is  700 tot 790 m.  Maak een afdaling met parachute vanaf de top van de Schloßberg.

 

Winterberg mit der Bahn

WINTERBANDEN

Winterbanden zijn altijd verplicht bij slechte weersomstandigheden. Tussen 1 oktober en 1 april. In de zomer mag u op uw gewone banden rijden.

AUTO’S  op M+S-banden mogen alleen in de winter rijden als hun banden HET ALPINE SYMBOOL heeft. De Duitse overheid wil alleen snowflakes op haar snelwegen.

Winterbanden ferienpark frankenau

Naast zomer- en winterbanden is er de tussenvorm M+S, oftewel Mud and Snow (of Matsch und Schnee). Deze ‘vierseizoenenbanden’ zijn er mét en zonder Alpinesymbool.

terug naar de hoofdpagina klik hier

Oude banden vrijgesteld

Het voorschrift alpinesymbool op de wintersport-banden geldt voor de na 1 januari 2018 nieuw gemonteerde banden. Waarbij de DOT-code leidend is. Deze vier cijfers op de wang van uw band tonen het weeknummer en jaartal van de produktie. Bandengemonteerd na 1 januari 2018 moet een sneeuwvlokje hebben.

De overgangsregeling voor wintersport-banden, zonder sneeuwvlok, geldt tot en met 30 september 2024. Daarna moet alles zonder sneeuwvlok uit het verkeer zijn.

wintersport
wintersport

Ferienpark Frankenau Am sternberg 231

info@ferienhausfrankenau.nl
Vlaggen

sneeuw in winterberg? klik hier