Omgeving FEWO Igelstadt

Fürstenberg omgeving (30.02)

De bijnaam van Fürstenberg-Lichtenfels, is IGELSTADT. De inwoners van dit deel van LICHTENFELS zijn trots op hun vroegere stad. Ongeveer 400 inwoners! (NB. Deze plaatsen liggen in Hessen. Er bestaan gelijknamige plaatsen in Beieren).

Fürstenberg ligt naast het Kellerwald en ongeveer 6 km van het Voorlichtingscentrum Kellerwald. Daar is een prima restaurant en koffieadres. Daarnaast, op het caravanterrein van Teichmann, een onverwacht goed restaurant. De See Hütte.

Lageplan Fürstenberg

In dit hoofdstuk meer over de omgeving. Veel kleine dorpjes en stadjes in het Sauerland.

Omgeving FEWO Igelstadt
FEWO Igelstadt

Tor zum Kellerwald

Naast het Kellerwald of er middenin?

Omgeving FEWO Igelstadt
FEWO Igelstadt
FEWO Igelstadt
FEWO Igelstadt

Wandelroutes

In de winter langlaufloopes.

FEWO Igelstadt
FEWO Igelstadt
Lage FEWO Igelstadt
Lage FEWO Igelstadt
Fürstenberg
Fürstenberg Nationalpark Zentrum Kellerwald

Twee prachtige restaurants in de buurt. Let op de openingstijden.

restaurant seehütte
restaurant seehütte Nationalpark Zentrum Kellerwald

Herzhausen. Meer aandacht waard.

Nationalpark Zentrum Kellerwald
Nationalpark Zentrum Kellerwald
Nationalpark Zentrum Kellerwald
Nationalpark Zentrum Kellerwald

Klosterruine Schaaken

En zomaar langs de kant van de weg een Middeleeuwse ruïne. In het gehucht Goddelsheim-Lichtenfels, 10 km van Fürstenberg.

Wikipedia meldt in het Duits: Es wurde 1189 von der Reichsabtei Corvey zunächst in dem Dorf Goddelsheim gegründet. Verplaatst in 1223 nach Schaaken. Einige hundert Meter östlich von Goddelsheim, verlegt. Das Kloster bestand bis 1591. Danach war es bis 1848 protestantisch-freiweltliches Frauenstift für weibliche Angehörige des Adels.

Omgeving Fürstenberg

Begin juni omgeving Fürstenberg. deze ene Foto is van Wikipedia. De rest zijn eigen foto’s.

Kloster Schaaken in Goddelsheim.

Uitzicht eind april vanaf Kloster Schaaken.

Begraafplaats achter de ruïne

Omgeving Fürstenberg Koster Schaaken.

https://www.youtube.com/results?search_query=Kloster+Schaaken

Gut Reckenberg

Een wandeling langs de HEIMBACH en Orke. Geen steile heuvels maar een prachtig dal. Rij vanuit Fürstenberg richting Heimbach en sla de weg in naar “Reckenberg”.

Het kasteel is niet eenvoudig te vinden. Een kasteel ergens in het bos. Het kasteel is verhuurd. Aan een doodlopende weg. Geen toegang voor de auto. Niet geopend.

Oorspronkelijk een echt kasteel met water er om heen, ter verdediging. Inmiddels particulier bezit. In 2016 was er een project met Schotse hooglanders zijn. Ik heb ze er nog niet kunnen vinden.

Das Schloss Reckenberg ist ein schlossartiges Herrenhaus. Erbaut auf den Resten einer früheren Wasserburg. Im windungs- und felsenreichen Durchbruchstal Örksche Schweiz in der heutigen Gemeinde Lichtenfels, Landkreis Waldeck-Frankenberg, Nordhessen. Wikipedia

Gut Reckenberg

Schloss Reckenberg. Malerisch zwischen Ruppenkopf, Heckenstein, Hohem Rad und Lindenkopf im Orketal. Urkundlich ertsmals im 14. Jahrhundert nachweisbar. Die ehemalige Wasserburg war bis 1803 Eigentum der Reichsabtei Corvey. Die gut vier Jahrhunderte lang die Familie von Eppe mit Reckenberg belehnte. Ihr heutiges Aussehen mit Herrenhaus und Wirtschaftsgebäuden erhielt die Anlage im 17. Jahrhundert.

Burg Reckenberg Privatbesitz

https://www.alleburgen.de/bd.php?id=14501

De omgeving van Fürstenberg Hessen: NATUUR !!!!!