10 TIPS HUUR

tips huur vakantiewoning Sauerland
tips voor de huur vakantiewoning

Tips Huur Vakantiewoning  Sauerland Hessen

Tips huur vakantiewoning. Een vakantiewoning vindt u met Google op het internet. U huurt de vakantiewoning rechtstreeks van de eigenaar of via een boekingssite, zoals AirBnB, Booking.com, Micazu, Huisjetehuur, etc.etc. etc. Maar, hoe selecteert u een leuke, gezellige, schone, rookvrije, veilige, mooi gelegen, met uitzicht, goed verwarmde, moderne, en van afwaswasmachine en internet en WIFI en luxe voorziene, vakantiewoning?

Of zoekt u een liever een natuurhuisje met hangtoilet buiten? En u wilt ook nog wandelen, sporten, paardrijden, golfen, vissen, varen, skiën, pretparken en een speeltuin? Of alleen maar rust en stilte?

https://airbnb.com/h/ferienhaus-4bis8personen-kellerwald-edersee-sauerland

Tip: PRIJS/KWALITEIT

Het gaat om de prijs/kwaliteitsverhouding van de vakantiewoning. En een vakantiewoning is relatief goedkoop als de huur lager is, in vergelijking met andere soortgelijke vakantiewoningen.

De vraag is hoeveel waar krijgt u voor uw geld? En krijgt u wat u zocht?

WIJ ZIJN SUPERHOST

De huur van een vakantiewoning naast de skilift zal in de winter relatief duurder zijn. Maar in de zomer ligt dat weer anders. Een pretpark in het park waar u de vakantiewoning huurt is anders als een natuurhuisje.

U gaat maar enkele weken per jaar op vakantie naar een  vakantiewoning. Het weer is niet te regelen, maar voorkom dat uw vakantiewoning tegenvalt. Goedkoop kan ook duurkoop worden, maar dat hoeft niet, als u de volgende tips opvolgt.

Ferienhausfrankenau. nl
tip voor de huur van uw vakantiewoning

Tips selectie van uw huur vakantiewoning

  • Lees aandachtig de beschrijving van de verhuurder en controleer die met behulp van de foto’s. Veel foto’s geven een betere indruk dan de werkelijkheid. Vage en donkere foto’s verdoezelen achterstallig onderhoud. Een stinkend riool en kakkerlakken onder het bed ziet u niet op de foto,s.
  • Vergroot de foto’s en zie dan beter of het onderhoud goed is, en het verfwerk in orde.
  • Of een goedkope vakantiewoning schoon is kunt u op de foto’s niet goed zien, vaak wel of de keuken is opgeruimd, en de ruimtes goed zijn ingedeeld.
  • Denk even na of de woning op de foto voor uw smaak “gezellig en aangenaam” op u overkomt. De werkelijkheid van de vakantiewoning, goedkoop of duur, zal ongeveer uit de foto’s moeten blijken. Ziet u voldoende foto’s? Van alle ruimten?
  • Let ook op de details, waar staat de vuilnisemmer?
  • Hebt u vragen, stel die dan vooraf aan de verhuurder van de vakantiewoning en bepaal of u tevreden bent met de reactie.
  • Kunt u de beoordelingen van vorige huurders van de vakantiewoning zien en denkt u dat die beoordelingen echt zijn?
  • Kunt u op Facebook iets te weten komen over de vakantiewoning en de verhuurder?
  • Heeft de verhuurder tips voor uitstapjes ook voor een regenachtige dag? En geeft de verhuurder op tijd voldoende en duidelijke informatie?

Tip: Rechtstreeks boeken

Een tip voor de huur van de vakantiewoning is rechtstreeks boeken bij de verhuurder en niet via de boekingssites. Een boekingssite heeft ook voordelen, met name fraude wordt daarmee voorkomen. Maar via facebook en internet kunt u vaak ook op andere wijze achter komen of de verhuurder betrouwbaar is.  Maakt de verhuurder bekend waar hij woont? Wat zijn privé telefoonnummer is? Kunt u hem makkelijk bereiken? U kunt voldoende informatie inwinnen en u bespaart tenminste 20% op de huur.

Tip: Besparen op de huur van de vakantiewoning

AirBNB en Booking.com brengen de huurder van de vakantiewoning maar liefst 19% provisie in rekening voor hun bemiddeling. Terwijl u dezelfde vakantiewoningen ook rechtstreeks van de eigenaar kunt huren? Dus 20% goedkoper. Ik hoop dat u een leuke en gezellige vakantiewoning voor een redelijke prijs kunt vinden.

Vraag een offerte voor FerienhausFrankenau.nl in Feriendorf Frankenau. Nadat u de site en de foto’s hebt gezien en vastgesteld dat dit de  vakantiewoning is die u zoekt.

Bij een boeking voor een langere periode kunt u flinke kortingen krijgen op de huurprijs.

AIRBnB

Met het het bemiddelen bij het verhuren van vakantiewoningen via het internet is veel geld te verdienen. Voor de bemiddelaar nagenoeg risicoloos. De huurder heeft het risico in een vieze en kapotte woning terecht te komen. De verhuurder loopt het risico dat de woning voor een drank en drugs party wordt gebruikt.

De enorme hebzucht van de bemiddelaars komt steeds vaker aan het licht. Twee heren BV heeft zich gespecialiseerd in het terug vorderen van onrechtmatige provisies.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:1477

Complimenten voor de gemachtigden: Twee Heren B.V., mr. T.L. Wildenbeest. Maar ik vrees dat de oplossing eenvoudig is, het verhuurplatform gaat vervolgens aan de huurder een hogere provisie berekenen.

Ook andere bemiddelaars berekenen zowel aan de huurder als aan de verhuurder provisie. Een prima zaak om hier de bezem door te halen.

Tui en EDOMIZIL

Maar er gaat nog veel meer mis.

Bij wie boekt u eigenlijk??

Alle verhuurplatformen hebben algemene voorwaarden die vol staan met de verplichtingen van de verhuurder. Informatieplichten, verzekeringsplichten, verbod tot annuleren door verhuurder etc. etc. Maar wat gaat er gebeuren als het platform zijn verplichtingen niet nakomt, zoals uitbetalen, doorgeven van annuleringen van de verhuurder., etc.

Stel dat een boeking om welke reden ook wordt gestorneerd????? Wat dan?

NOVASOL

Novasol. Tijdens de Corona crisis wilde NOVASOL geen geld terug geven aan de huurders die vooraf al hadden betaald. Een soort KLM idee, dat door de Europese Commissie gelukkig van de tafel is geveegd. Bij Micazu en AirBnB ging het gelukkig een stuk beter.

Wij hebben onze woning niet bij Novasol aangemeld. Novasol neemt je in feite niets uit handen, maar vraagt wel meer provisie. Er is geen kwaliteitsverbetering met Novasol. Novasol is ook een gewoon platform dat zoveel mogelijk woningen op de site wil hebben, met meer verhuurkansen.

Ferienpark
huur vakantiewoning

AirBnB, Booking.com, Micazu, Hausmiete, Novasol, Bellevilla, Fewo-direct, E-domizil etc etc.

Tip: Google

Ferienhäuser können im Internet mit Google gefunden werden. Sie mieten direkt vom Eigentümer oder über AirBnB, Booking.com, Micazu, Hausmiete, usw. Wie man ein billiges, nettes, gemütliches, sauberes, rauchfreies, sicheres, schön gelegenes, mit Ansichten, gut erhitztes, modernes, und aus wählt Geschirrspüler und Internet und WIFI und Luxus, Ferienhaus? Und Sie wollen auch wandern, Sport treiben, reiten, golfen, angeln, Boot fahren, Ski fahren, Vergnügungsparks und einen Spielplatz?

Tip: Preis/Leistungsverhältnis

Es handelt sich um das Preis / Leistungsverhältnis des Ferienhauses.

Und ein Ferienhaus ist relativ günstig, wenn die Miete im Vergleich zu anderen ähnlichen Ferienhäusern niedriger ist. Wie viel Wert bekommst du für dein Geld? Ein Ferienhaus neben dem Skilift wird im Winter relativ teurer sein. Aber im Sommer ist das anders. Ein Freizeitpark im Park, in dem Sie das günstige Ferienhaus mieten, ist anders als ein Naturhaus. Sie machen nur ein paar Wochen im Jahr Urlaub in einem billigen Ferienhaus. Das Wetter kann nicht arrangiert werden, aber verhindern Sie Ihr Ferienhaus ist enttäuschend. Billig kann auch teuer sein, aber das muss nicht sein.

Tip: Was Sie bei der Auswahl Ihres günstigen Ferienhauses beachten können.

Lesen Sie die Beschreibung des Vermieters aufmerksam durch und überprüfen Sie diese anhand der Fotos. Viele Fotos geben einen besseren Eindruck. Verschwommene und dunkle Fotos verdecken die überfällige Wartung. • Vergrößern Sie die Fotos und sehen Sie, ob die Wartung gut ist, das Gemälde ist in Ordnung. • Ob ein günstiges Ferienhaus sauber ist, kann man auf den Bildern nicht sehen, oft wenn die Küche aufgeräumt ist und die Zimmer gut angelegt sind. • Überlege kurz, ob das Haus für dich angenehm und angenehm ist. Die Realität des Ferienhauses, billig oder teuer, wird aus den Fotos ersichtlich. • Achten Sie auch auf die Details, wo ist der Mülleimer? • Wenn Sie Fragen haben, fragen Sie diese im Voraus beim Vermieter der billigen Wohnung an und stellen Sie fest, ob Sie mit der Antwort zufrieden sind. •

Tip: Bewertungen

Können Sie die Bewertungen von früheren Mietern des billigen Ferienhauses sehen und denken Sie, dass diese Bewertungen echt sind? • Können Sie auf Facebook etwas über das günstige Ferienhaus und den Vermieter erfahren? • Hat der Vermieter Tipps für Ausflüge an einem regnerischen Tag? Und liefert der Vermieter rechtzeitig ausreichende und klare Informationen?

Ferienpark Frankenau
tip huur vakantiewoning

Samenvatting drie tips huur vakantiewoning

1e Boek tijdig en selecteer op prijs en kwaliteit;

2e Betaal zo laat mogelijk

3e Boek rechtstreeks bij de verhuurder, of anders

4e Boek bij een groot platform, zoals AirBnB of Booking.com