ondernemers in Frankenau

20.3 Ondernemers Feriendorf

Ondernemers Feriendorf Frankenau. Hierna staan bedrijven en ondernemers die diensten verlenen in het Feriendorf Frankenau.

Hebt u goede ervaringen met een ondernemer. Of wilt u uw bedrijf hieronder vermelden? Mail ons en wij zetten het bedrijf hieronder.

Kachels

Kachels ondernemers

Rund ums Haus

Voor uw grotere tuinklussen. Bestratingen en graafwerk. Parkeerplaats aanleggen.

ondernemers
ondernemers feriendorf

Hout voor de kachel

Openhaardhout moet kurkdroog zijn. Geen hout uit het bos, dat krijgt u niet aan en geeft alleen maar rook. Aanmaakhoutjes van de Edeka zijn van slechte kwaliteit.

Open haard hout

Huismeester

Er zijn diverse huismeesters en schoonmakers in het Feriendorf actief.

Maria Drage

Schoonmaakbedrijf Maria Drage. Contactpersoon voor het Feriendorf: Mathias Hack  +491708454405 . Haar website: www.ferienhaus-services.de. Mail naar mathias.hack@ferienhaus-services.de ; 

Telefoon van Hausmeister Mathias: 00491708455405

Gästeservice. Empfang der Gäste bei ihrem Ferienhaus. Übergabe des Ferienhauses mit Erklärungen.

Haus-Service – innen und außen. Hausreinigung. Bettwäsche und Handtücher. Müllrecycling und Beratung. Rasen mähen. Hecken schneiden. Blumen und Sträucher pflanzen. Winterdienst. Betreuung der Heizung und Wasserversorgung und Zugänge frei halten. Kleine Reparaturen ausführen.

Warmtepomp

Een goedkope manier van elektrisch verwarmen is een warmtepomp. Nadeel is het windgeruis binnen en het gebrom buiten. Veel vakantiewoningen zijn voorzien van een warmtepomp geleverd door AIRCOIN, uit Soest.

www.aircoin.nl

Zonnepanelen

De eerste zonnepanelen zijn in het Feriendorf geïnstalleerd. Gelet op de stevige prijzen voor elektra wellicht het overwegen waard. Deze zijn geïnstalleerd door de lokale elektricien. Onze indruk is dat deze alleen voor u werkt als u hem teveel laat verdienen. Wij vinden zonnepanelen nog geen goede deal.

Vaatwasmachine

Uw vaatwasmachine, droger, TV bestelt u online bij AO.de, een soort Cool Blue voor Duitsland

Ondernemer in Duitsland

Is het interessant om een onderneming in Duitsland te vestigen?

De bureaucratie in Duitsland is minstens even groot als die in Nederland. Met een Duitse vestiging zichtbaarder en beter vindbaar voor uw Duitse afnemers. Belastingtechnisch valt u onder het gunstigere Duitse btw-tarief.

Naast voordelen zijn er ook nadelen aan het starten van een onderneming in Duitsland. Zo zullen al uw zakelijke activiteiten onder het Duitse recht vallen. En die regels zijn anders dan u in Nederland gewend bent. Dat betekent dat u dus kennis van de Duitse wet- en regelving moet hebben of deze in huis moet halen. Gelukkig zijn er meerdere gespecialiseerde adviesbureaus in Nederland en Duitsland die u hierbij kunnen helpen.

ondernemers feriendorf