Makelaar

Makelaars (20.9)

Makelaars in Duitsland

Makelaars. Dit hoofdstuk gaat over het kopen en verkopen van uw vakantiewoning(en). Met of zonder makelaar. Provisie, Marketing, Internet. Makelaars zijn in Duitsland ingeschreven. Daarna noemen zij zich MAKLER.

Maar er zijn geen kwaliteitseisen voor dit beroep.

In 2020 is een nieuwe regeling ingevoerd voor makelaarsprovisie. Die vereist dat de verkoper en de koper samen de makelaar betalen. Ieder bijna 3%. Voor Nederlanders is duidelijk dat dit kan leiden tot belangenverstrengeling.

Bent u koper van een vakantiewoning dan ontvangt u van een makelaar vooraf alle voorwaarden, waaruit blijkt dat u als koper ook provisie aan de mnakelaar van de verkoper gaat betalen. Rechtstreeks contact met de eigenaar is meestal niet mogelijk. Maar er zijn ook woningen die worden aangeboden zonder tussenkomst van een makelaar. En dat scheelt dan wel 3% in de kosten.

Als u verkoopt maakt u afspraken met een makelaar vooraf schriftelijk. Over het werk wat hij doet, over de provisie, en over wat de makelaar voor die provisie gaat doen. Bijvoorbeeld een fotoreportage, een flyer, bezichtigingen, adverteren, opstellen voorlopige koopovereenkomst, begeleiding bij de notaris.

U wilt meer weten over de (ver)koop of (ver)huur van de vakantiewoning?

Mail naar Han van Wieringen: raadsman.wieringen@gmail.com

Nederlandse makelaar

Iedereen in Nederland kan makelaar worden. Er zijn geen eisen, zoals die er wel zijn voor bijvoorbeeld hypotheekadviseurs. Die moeten een diploma halen en hebben een zorgplicht tegenover hun klanten. Er zijn wel makelaarsverenigingen, die dan wel toetredingseisen stellen om lid te worden. Dus een cursus hebben gevolgd van en door de vereniging. Het woord makelaar geeft wel aan wat je activiteit is, namelijk het zoeken van een koper voor de verkoper, tegen een tarief, want tijd is geld.

Welke documenten?

Documenten noemt met in Duitsland: UNTERLAGEN. U wilt weten wat u koopt. Tenminste dient er een uittreksel uit het Grundbuch en een Flurkarte van het kadaster te zijn.

Als verkoper stelt u een map samen met de belangrijkste documenten. Dat maakt een betrouwbare indruk. En een goede voorbereiding is het halve werk. Als koper dient u zich te informeren. U dient zelf ervoor te zorgen dat u geen kat in de zak koopt. Welke documenten kunt u vragen en verzamelen? Wij gebruiken graag de adviezen van IMMOCOACH24. Via deze website kun je in een bepaald gebied in contact met een makelaar komen.

Uiteraard zijn de eisen bij verkoop van een eenvoudige vakantiewoning anders als bij een zweifamiliehaus waarin u gaat wonen.

makelaar documenten
makelaar

De bouwtekeningen van de woning heet : der GRUNDRISS. Een actuele plattegrond van de woning is van belang, met daarom de oppervlakten van elke ruimte.

Verder is een actueel uittreksel uit het GRUNDBUCH noodzakelijk. GRUNDBUCHAUSZÜGE. Te verkrijgen bij het ambtsgericht. Dat is een juridisch document met rechten en plichten verbonden aan de grond en/of aan de eigenaar. Erfdienstbaarheden en hypotheken op de grond zijn daar opgenomen.

Der Grundbuchauszug. Sie erhalten ihn beim Grundbuchamt im Amtsgericht. In dem Auszug sind alle Daten des Grundstücks verzeichnet. Die Größe sowie Wohn- und Wegerechte. Sie sollten eine beglaubigte Kopie bestellen.

Flurkarte
Grundsteuer 6 %

Een plattegrond van het perceel. Dat noemen ze een FLURKARTE, die bij het kadaster kan worden opgevraagd.

Energieausweis

Ergänzen können Sie den Grundbuchauszug durch eine Flurkarte. Beim Katasteramt erhalten. Auf dieser Liegenschaftskarte sind die Grundstücksgrenzen und die umgebenden Grundstücke genau eingezeichnet.

Sanierungsvermerke

Bauakte

Bauakte

IMMOSCOUT 24: Bei der Stadt liegt eine entsprechende Bauakte vor. Sie enthält die Baugenehmigung. die Baubeschreibung. die Bauzeichnungen. UndFlächen- und Maßangaben. Als Eigentümer können Sie jederzeit Einsicht in die Bauakte Ihres Hauses beantragen. Und gegen Gebühr Kopien für potenzielle Käufer anfertigen.

Wenn Sie Ihr Haus verkaufen, müssen Sie den potenziellen Käufern spätestens bei der Besichtigung den Energieausweis vorlegen. Sonst droht eine Geldstrafe von bis zu 15.000 Euro. Wenn Sie noch keinen Energieausweis haben, sollten sie ihn vor einem Hausverkauf unbedingt erstellen lassen. ImmobilienScout24 hilft Ihnen dabei. Lassen Sie Ihren Energieausweis einfach online erstellen.

Provisie betalen?

No cure no pay voor de makelaars? Het risico dat er iets wordt verdiend aan de bemiddeling wordt verschoven naar de makelaar. Daardoor zal de courtage of provisie ook hoger moeten zijn.

Of betalen voor het werk. Om te beginnen de intake. Een gesprek over het object. Vervolgens een fotoreportage maken, een verkoopbrochure samenstellen, adverteren in diverse media, telefonisch informatie vertrekken, afspraken maken, bezichtigingen organiseren, begeleiding naar de notaris, uitleg over documenten. Informatie inwinnen bij de afdeling bouwtoezicht, het bestemmingsplan raadplegen. Een procedure voeren wegens verborgen gebreken.

Gaan makelaars dat voor u doen? Wij denken dat het beter en duidelijker is te betalen naar de werkzaamheden. Geen werk verricht? Dan kost het ook niets.

Verkoop makelaars

Op de site van “verkoopmakelaars”kunt u een offerte vragen van makelaars.

Offerte vragen voor een makelaar.
makelaar

Naar de notaris

Zum Notar

Wat doet de notaris en de makelaar
Notariskosten

De vakantiemakelaar

De vakantiemakelaar

In Nederland is de vakantie-makelaar uit Hoorn zeer actief om vakantiewoningen in Nederland te verkopen. Vaak fraaie nieuwe woningen op prachtige vakantieparken. En vaak met de mogelijkheid om de woningen via het park te verkopen. U moet zich wel afvragen of u wilt meebetalen aan de parkkosten of liever aan de openbare weg wilt zitten. Maar belangrijk is wat u eigenlijk krijgt voor uw geld.

Vergelijk aub zelf eerst de prijzen en trek uw eigen conclusies.

In elk geval krijgt u geen garantie op uw verhuurrendement.

En in het Sauerland is ook veel water. De Edersee of vakantiepark Kirchheim.

vakantie makelaar
VAKANTIE -makelaar

Feuerstättenbescheid

Feuerstattenbescheid

De verkoper en de notaris hebben tot plicht om het “Feuerstattenbescheid” bij de koopakte te voegen. Dat wordt vaak vergeten, en bij vakantiewoningen ontbreekt dit document regelmatig. In elk geval, ook bij de vakantiewoning moet u een bewijs hebben dat uw schoorsteen is geveegd. In dan het liefst jaarlijks, ook als de schoorsteen niet is gebruikt. Er is een speciale dienst in Duitsland die u kan dwingen om een schoorsteenveger te bestellen. Doet u dit niet dan kunnen zware boetes volgen. In elk geval een regeling waar de gemiddelde Nederlander niets van snapt. De schoorsteenveger kun je in Duitsland zien als een monopolist. Soort positie als een notaris in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *