Vaknatiewoning in Duitsland kopen

20.4 Vakantiewoning kopen in Duitsland

In Duitsland een vakantiewoning?

Vakantiewoning kopen in Duitsland. Bereikbaar, Betaalbaar en Betrouwbaar. In deze paragraaf staat waarom het kopen van een vakantiewoning in Duitsland een goede keus. is. De juridische aspecten van de aankoop lijken op de Nederlandse procedure. De belangrijkste details vindt u elders op deze website. Neem contact met ons op voor voor hulp en advies.

Kosten

Een vakantiewoning kopen in Duitsland. Het kopen van een vakantiewoning brengt kosten met zich mee. Vergelijkbaar met Nederland. Maar de aanschafprijs van een vakantiewoning in Duitsland ligt aanmerkelijk lager dan de prijs van een vakantiewoning in Nederland. En het plezier van de vakantiewoning is er niet minder om. Het Sauerland en Hessen zijn ook voor de Duitsers zelf de leukste vakantieregio’s.

In Duitsland is het gebruik om vakantiewoningen kosten koper k.k. te verkopen. Vreemd genoeg vallen in Duitsland ook de kosten van de makelaar daaronder. En eventueel nog kosten voor de installatie van de badkamer en keuken. Die worden gezien als roerend. Het is belangrijk al in de beginfase duidelijk te maken of u de makelaar van de verkoper wenst te betalen.

https://www.ferienhausfrankenau.nl/koop-vakantiewoning-ferienhausfrankenau-makelaar-notaris-belastingtips/
kosten koper in Duitsland: informeer wat onder die kosten gaat vallen, wat het percentage van de overdrachtsbelasting is :Grund Erwerbssteuer, die verschilt per regio.

Levensonderhoud

De BTW in Duitsland is lager. In die gaat vanwege Corona van19 naar 16 procent. Levensmiddelen zijn 15 procent goedkoper. Drogisterij artikelen zijn goedkoper. Brandstof is goedkoper. Restaurants zijn goedkoper. Tanken over de grens in Duitsland bespaart 5 tot 10 Euro op de branstofkosten per tankbeurt.

vakantie kopen-Duitsland
kopen in Duitsland

Gastvrije bevolking

Duitsers zijn gewend aan Nederlandse bezoekers. Duitsland is ook het meest bezochte vakantieland door Nederlanders. Dus helemaal geen zonnige Spanje bestemmingen, maar kopen in Duitsland.

Bereikbaar

Regelmatig zijn er problemen met vliegverkeer. U zult maar een huis in Portugal hebben. Duitsland is altijd goed bereikbaar met uw auto en met de trein.

kopen-Duitsland
kopen in Duitsland

Het weer en uw gezondheid

Het weer in Duitsland lijkt op het Nederlandse weer. In Oost-Duitsland begint het landklimaat. In de zomer warmer en in de winter kouder. Maar door de climate change zijn de koude winters en bergen sneeuw in Duitsland verdwenen.

Zoals u weet is dit voor uw gezondheid het beste klimaat.

kopen in Duitsland
kopen in Duitsland

Rust, ruimte, natuur

Schitterende natuur. Bergen , stuwmeren, en bossen trekken veel Nederlanders aan . Het Sauerland is een groot gebied in Duitsland om prachtig te wonen. De mooiste vakantieregio van Europa.

kopen-Duitsland
vakantiewoning kopen in Duitsland

Taal

Duitsers en Nederlanders en Belgen kunnen elkaar redelijk verstaan. Er is in Midden-Duitsland een gebied waar men de Friese taal spreekt. Dat is in Frankrijk, Spanje en Portugal wel anders. Redenen genoeg om uw vakantiewoning in Duitsland te kopen. Kopen in Duitsland.

kopen in Duitsland
kopen Duitsland


Internet

Kopen-Duitsland begint op het internet. Maar niet alles staat erop. U selecteert een streek en plaats. U bekijkt de prijzen. Ga eerst eens een tijdje iets huren in de omgeving. U huurt bij ons voor een maand een vakantiewoning voor 600,- per maand.

http://www.huisenaanbod.nl

https://www.ferienhausfrankenau.nl

Klimate Change

Feriendorf Frankenau ligt 450 meter boven de zeespiegel. Dus als de zeespiegel 6 of 10 meter stijgt hebt u daar in Feriendorf Frankenau geen last van. De prijzen van bouwgrond in veilige gebieden gaan explosief stijgen.