Sauerland (30.03)

Sauerland, waar ligt dat eigenlijk. Voor veel Nederlanders een bekende klank. Sauerland, Winterberg, Medenach, en Willingen. Sauerland, het is geen stad of provincie. Het is een gebied.

Sauerland een keer of tien de oppervlakte van Nederland.

Frankenau en Fürstenberg

Frankenau en Furstenberg (Lichtenfels) liggen dus naast het Sauerland. Overigens Maar er net naast. Frankenau ligt in een ander Naturpark, namelijk Kellerwald Edersee.

Op deze kaart zie je het beter. Frankenau en Lichtenfels liggen niet in het Sauerland. Fürstenberg staat niet op deze kaart, het is Lichtenfels. Ergens tussen Korbach en Frankenberg.

Medebach is een bekend vakantieoord met grote vakantieparken.

Natuurpark Diemelsee

En overal zijn er wandel en fietsroutes.

Naast het het Sauerland ligt Fürstenberg. En in Duitsland is er nog een plaats met de naam Lichtenfels. dat kan verwarring geven. Dus altijd de provincie erbij vermelden. In dit geval: Hessen.

Orkedal

Die Orke ist ein etwa 38,2 km langer, westlicher und orographisch linker Zufluss der Eder im nordrhein-westfälischen Hochsauerlandkreis und im hessischen Landkreis Waldeck-Frankenberg. Sie ist mit einer mittleren Wasserführung von rund 4 m³/s der größte linke Zufluss der Eder. Wikipedia

Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Het Orkedal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *